Söndag

Hade tänkt sova ut ordentligt och satte alarmet på 11:00. Men jag vaknade tidigt och var uppe strax efter 8 tror jag. I vart fall blev det inget långsovande. På gott och ont.

Startade dagen med kaffe. Förstås. Bäst att passa på medans det ens finns kaffe. Efter ett tag åt jag ett par knäckemackor och pysslade lite på datorn och lyssnade på ljudbok. Ute såg det ut att bli ännu en fin dag. På eftermiddagen skulle jag på ett årsmöte.

Tog ett skumbad, drack mer kaffe och till sist var det dags att åka. Funderade på att promenera lite innan jag klev på T-banan. Men det blev bara i mindre skala.

Tog T-banan till Bagarmossen och kom fram så pass tidigt att jag hann med en kopp kaffe och en god kaka före mötet. För kaffe serveras inte längre på möten på grund av pandemin. Trots att det nu är fullt tillåtet. Man kunde ta med sig termos om man ville har jag för mig att det stod i kallelsen. Eller så har jag drömt det. Vem bryr sig…

Mötet var precis så tjafsigt som man kan föreställa sig i sina mardrömmar. Mötesordföranden tyckte nog att hon var rolig när hon skojade om att det var roligare på den tiden då det bara var 6 föreningar som samarbetade istället för sju. Då kunde de ju kalla sig sexgruppen. Så fnittrade de tre kvinnorna i presidiet. Åttiotalet ringde och skämdes och ville ha tillbaka sitt skämt. För det var på den tiden man tyckte det var roligt att säga siffran sex och hoppas på missförstånd. Vuxna kvinnor! Suck!

Efter mötet var jag urlakad. Jag vill att årsmöten ska vara uppstyrda och följa formalia. Dessutom ska man använda mikrofon när man talar så alla hör. Nu verkade vissa tro att de hade ett eget litet privat samtal som bara de kunde höra. Vissa pratade med presidiet utan att övriga kunde höra vad de sa. Det är bland annat sånt som ordföranden ska styra upp.

Jag åkte in till stan och gick på Pizza Hut och åt. Ville unna mig lite söndagsmiddag. Först hade jag tänkt gå på Vapiano vid Gamla Stan men där skulle man ha en iphone för att deras beställningssystem skulle fungera. När jag frågade om inte androidtelefoner fungerade fick jag till svar att det gjorde de om man först laddade ner en app men att det nog skulle vara alldeles för komplicerat för mig.
Då fick jag nog. Jag gick. Det var så uppenbart att han ansåg att jag var för gammal för deras teknik. Han skulle bara vetat hur avancerad teknik vi har på mitt jobb. Däremot avstår jag gärna från fler onödiga appar för min telefon är snart full av dem. Har mängder av parkeringsappar, kollektivtrafikappar och restaurangappar. Snacka om exkluderande samhälle. Den som inte har en smartphone är snart utestängd från i stort sett allt. Suck!

På Pizza Hut beställde man manuellt. Vid kassan och betalade i förskott. Det fungerade väl det också, jag fick göra två beställningar och betala dem var för sig. (Ja, det skulle passa med ett Suck! här också).

Först fick jag mitt vin. Husets röda.

Sedan mina vitlöksbröd med ost.

Därefter kom min pizza.

Sedan gjorde jag en ny beställning vid kassan. Ville ha kaffe och lite mjukglass.

Kaffe och mjukglass. Man tar mjukglassen själv och strösslar på den efter behag. Finns olika såser också.

Gick en omväg till T-banan för att titta i lite skyltfönster. F ringde och vi bestämde att ses en kortare stund. Jag borde gått runt lite mer i stan istället. Där var det inte lika svårt att gå som hemma.

När jag kom hem mötte F mig vid T-banan och vi tog en promenad. Jag hade tänkt att få ihop mina 10000 steg. Men det var så isigt och halt att jag gav upp. Får nöja mig med 7200 steg. Suck!

Satte mig i köket och vilade medan mobilen laddades. Hade bestämt mig för att sova sedan. Speciellt efter mitt misslyckande med långsovning förra natten.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Söndag

 1. Ingrid skriver:

  Ja, den som inte har en smartphone kan verkligen bli utestängd från mycket. Bara det där med mobilt bankID, det är inte lätt att klara sig utan det. Man kan snart inte gå på toa utan att ange bankID.
  Du slog mig med nästan 1000 steg i dag, för sedan jag kom hem från Stenstugu har jag suttit tryggt i tv-fåtöljen och nu väntar sängen.
  Godnatt och sov så gott när det blir så dags för dig!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Den sortens möten gör mig vansinnig kan jag säga. Struktur och effektivitet ska prägla möten. Sedan måste man vara förvissad om att alla hör. Så skämtet… Pinsamt och löjligt skulle jag vilja säga för nog har vi väl kommit längre än så?
  En pizza är alltid gott men nog är det bekymmersamt att ett restaurangbesök kräver en viss sorts telefon. Borde inte vara okej tänker jag.
  Önskar dig en fin måndag!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, jag blev helt matt. Det var inget roligt möte.
   Alla dessa appar gör mig lite matt också. De tar plats och mobilen blir full av appar. Visst man kan ta bort och ladda ner på nytt. Men det tar också tid och energi att göra det jobbet varje gång.
   Pizzan var god .
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *