Är det ens någon idé

Att jag har en sömnskuld är inte precis någon hemlighet. Hade tänkt försöka betala av lite på  den under min ledighet vid de tillfällen då jag inte hade saker inbokade på morgonen. När jag kommer tillbaka till jobbet har jag ett flertal tidiga morgnar på schemat. Den där sortens arbetspass som börjar 6:45 och som oftast innebär att jag, i bästa fall, hinner sova 4 timmar.

Igår, på söndagen, var jag rejält trött. Dels efter en vecka med många aktiviteter, dels för att det där mötet tog energi. Jag blir enormt stressad av möten där det är oredigt och saknas stringens. Jag bävar inför planeringsmötena och tvångsarbetet under midsommarhelgen. Suck!

Jag la mig alltså tidigt, före klockan 22 och tänkte mig att sova till minst klockan 8 på måndagen. Men icke sa Nicke. Jag vaknade 02:35 och efter en halvtimme med försök att somna om gick jag upp klockan 3.

Klockan 05:59 började jag plugga och fortsatte till in på förmiddagen. Gjorde ett par pauser för kaffe och hjärnvila. Men jag måste nog ändå påstå att jag jobbade effektivt.

Tog ett bad, pluggade en stund till omväxlande med lite vila. Provade min vevradio, som jag köpte för ett eller två år sedan men inte provkört. Av en slump rattade jag in ett program om kriget i Ukraina.

Klädde mig och traskade iväg. Mitt mål var Jakobsbergs centrum där jag skulle äta middag med min vän röntgenläkaren.

Jag gick via Akalla och sedan vid kanten av den väg som går genom byggområdet på Barkarbyfältet, där vi brukar köra bil. Det finns inga trottoarer och man får verkligen se sig för bland bilarna.

Till sist kom jag upp till köpområdet och gick snabbt iväg till IKEA för att dricka kaffe. Jag hade gott om tid.

Kan säkert verka lite knasigt att äta en ostmacka innan man ska äta middag. Men dels är det ganska långt hemifrån till IKEA och precis lagom att äta något, dels var det 1½ timme kvar tills vi skulle ses.

Efter pausen fortsatte jag till Jakobsberg och hann titta på lite saker i centrum innan det var dags att ses.

Vi hittade ett ställe som heter Jakobs hörna där vi slog oss ner. Det verkade vara mest drickande gäster, vilket var synd eftersom de hade väldigt god mat.

Jag åt en plankstek. Det var både potatismos och potatisgratäng till. Lite udda kanske, men gott.

Jag lyckades få F att komma och hämta mig genom att fråga om han inte skulle shoppa lite på ICA Maxi i Barkarby. Han tycker om den affären.
Jag hann gå till IKEA:s parkering innan han hämtade upp mig. Idag satsade jag på att få många steg. Just nu, i skrivande stund, står stegräknaren på 15829.

F köpte en hel del saker medan jag bara plockade på mig lite dricka, knäckebröd och ett kollegieblock.

Hemma pustade jag ut lite vid köksbordet. Men jag satsade på att sova tidigt. Jag gick upp klockan 3 efter att ha vaknat klockan 2:35. Nu ska jag väl ändå kunna sova lite längre. Annars är det ju ingen idé att ens försöka.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

5 svar på Är det ens någon idé

 1. znogge skriver:

  Vilken bra dag det blev även om jag måste säga att du vaknade på tok för tidigt. Men visst, kan man inte somna om så kan man inte… Hoppas du sover bättre i natt.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det var absolut i tidigaste laget. Men när jag inte kunde somna om så kändes det bättre att gå upp.
   Inatt har jag sovit länge. Vaknade till någon gång vid 6 eller ½ 7, men somnade om och gick inte upp förrän vid ½ 10.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det måste vara jättesvårt att få någon ordentlig sömnrutin när man jobbar som du gör. Hoppas att du får sova gott i natt, för du vilar dig ju inte direkt på din lediga tid.
  15829! Så många steg har jag aldrig gjort på en dag.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Efter min dryga milen långa promenad, middag och två glas vin som sedan följdes av shopping med F på ICA Maxi så somnade jag mer eller mindre omgående när jag la mig och har sovit länge. Men nu är det dags att ta tag i dagen. Pluggande, shopping på stora Coop (det är pensionärstisdag med 5% rabatt), en kortare promenad och iordningställande av min prephörna står på dagens program.

   Jag har nog kommit upp till drygt 30 000 vid något tillfälle, men då är det ju inte längre promenader vi pratar om. Då är det vandring.

   Kram

 3. Pingback: Nej, det är nog faktiskt ingen idé | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *