Två kvällspass och två lediga förmiddagar

onsdagen kostade jag på mig att sova till 10. Var alldeles utmattad efter den långa dagen på tisdagen och resan fram och åter till och från Stockholm.

Trots sovmorgonen hann jag plugga en stund och lyssna på en av föreläsningarna. Sedan bar det av till jobbet. Där var det lugnt. Min patient hade förbättrats ytterligare och allt fungerade väl.

Någon hade ännu en gång gjort en stor äppelpaj av äpplen från fruktkorgen. Det är egentligen bara bananerna som går åt i den där veckokorgen. Det blir alltid frukt över och därför är paj ett vanligt fenomen på avdelningen. Det doftade så gott. Man kom in med en bit paj och vaniljsås till min patient som fått börja äta fritt av all sorts mat. Det var uppskattat.

Måste erkänna att jag inte gjorde många knop under mitt pass. Några små medicineka insatser, men inget stort alls. Men vi behöver sådana dagar ibland då vi kan prata med varann.

Eftersom det var lugnt tog jag mig för med att boka boende till mig och F i sommar, i lsutet av juli. Det visade sig vara svårt. Det var fullt på vandrarhemmen inne i Göteborg. Men jag hittade ett i utkanten. Eller vad man nu ska kalla det. Jag vill ju påstå att vi kan gå dit ifall vi skulle missa sista spårvagnen. Men det ska vi väl inte…
För den som missat vad vi ska göra så ska vi gå på Rammstein-konsert på Ullevi. Det har jag bestämt och F får snällt följa med. 🙂

När jag kom hem till vandrarhememt åt jag ett par mackor och tittade på Lyxfällan. Jag blev så störd på den där tjejens styvpappa. Han menade att det var något fel på tjejen (hans styvdotter) eftersom hon inte skaffade sig en karl istället för djur. Han menade att hon sökte kravlös kärlek och det får man av djur.
Ja, det får man av djur. Ger man dem kärlek så får man kärlek tillbaka. Karlar ställer absolut mer krav och ger sällan tillbaka det man investerar. Jag förstår henne så väl. Däremot måste man naturligtvis betala sina räkningar. Men det ligger i en annan ”livslåda” för vi som följer Lyxfällan vet ju att de flesta där som har ekonomiproblem är par och inte sällan är det en oansvarig karl som dragit med sig kvinnan i skuldfällan när hon försökt rädda deras röra.
Alla män är inte dåliga. Men de är inte heller, bara för att de är män, lösningen på varje problem en kvinna kan ha. Speciellt inte de ekonomiska. Dessutom gav den här styvpappan sin fru. tjejens mamma, skulden. Sådant är inte snyggt att göra offentligt. Han var helt enkelt en väldigt dryg och otrevlig person.

Jag hade tänkt plugga en stund innan jag skulle sova men insåg att klockan var alldeles för mycket. Somnade snabbt.

 

torsdagen vaknade jag 10 minuter före alarmet. Jag hade bestämt mig för att gå upp klockan 8:00.

Drack kaffe och åt ett par mackor. Sedan gjorde jag ett par matlådor. En för idag och en för en annan dag. Behöver göra några fler, men då måste jag göra lite inköp först.

Bacon, överblivna köttbullar skurna i bitar och pasta. Först hade jag bara tänkt göra en låda, men jag såg att det blev så mycket av den där baconköttbulleröran så jag bestämde mig snabbt att koka dubbelt med pasta.

Åkte till jobbet. Samma patient igen och nu ännu mer pigg. Vi var ute på promenad och senare tittade han och två undersköterskor på film. Jag delade mediciner. Med andra ord gjorde jag inte många knop idag heller. Men det jämnar säkert ut sig på sikt för ibland jobbar jag/vi mer än rimligt. Det hör verkligen inte till vanligheterna att man kommer ut med intensivvårdspatienterna.

En av arbetskamraterna jobbade sin sista dag före pensioneringen och bjöd på tårta. Det fanns gott om tårta.

Kliniken hade beställt bullar och wienerbröd för att tacka av henne. Så gott!
Jag jobbade bara med henne några få pass den sista veckan. Men hon är en så go person som kommer att saknas på avdelningen och i arbetslaget.

Efter jobbet åkte jag hem till vandrarhemmet. Åt lite smörgås och såg på senaste avsnittet av Annika. Nu är jag ledig hela helgen och jobbar inte förrän måndag eftermiddag. Ska bli så skönt! Känner mig lite sliten och har en hel del som behöver läsas. Hoppas också att det ska vara väder för utomhusvistelse. Men det är så kallt nu igen. Har varit nere i minus 10 grader, och på sina håll, ännu kallare på nätterna. Men imorgon har jag planer jag ser fram mot.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Två kvällspass och två lediga förmiddagar

 1. Znogge skriver:

  När vi hade fruktkorg gick alltid bananer och vindruvor först medan hårda päron hade en tendens till att ligga kvar. Numera är vi korglösa så problemet ett minne blott. Bra initiativ att göra paj i stället. Tio gånger godare men kanske inte lika nyttigt 😉 Så skönt för dig i alla fall med ett par lugnare arbetspass. Trevligt avtackning dessutom men det känns lite vemodigt när uppskattade kollegor slutar.
  Härligt att sommarens planer börjar ta form. I värsta fall får ni ta en taxi 😀

  Kram och god fredag!

  • Kraka skriver:

   IVA Jönköping är en arbetsplats som verkligen satsar på sin personal. Dessutom gör man inte skillnad på egenanställda och inhyrd personal. En plats att trivas på.
   Ja, sommarplanerna är nog ganska spikade. Ska bara boka lite ströpass på postop Huddinge när deras schemaplanering är på gång. Mina pass här i Jönköping är redan bokade och även en del ”fritidssysslor” när jag ändå är nere i Småland. Har också en del bokade besök i stugan så jag har sommaren rätt klar för mig. Ska vila också… 🙂

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt med några lugna arbetspass och så lite gott kaffebröd därtill. Det är dig väl unt att få även sådana dagar.
  Jag brukar också se på lyxfällan och förundras över hur naiva folk är, som tror att allt ska ordna sig bara de kan få ta ett lån och så ett lån till och ett till…..
  Ha en riktigt skön och avkopplande helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var skönt med lugnet. Men också skönt att se sin patient bli piggare och piggare. Det är inte så vanligt på intensiven att vi kan gå ut och gå utanför sjukhuset.

   Ha en fin helg du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *