Dag på nygammalt jobb

När jag klev upp klockan 03 var jag så trött att jag i ärlighetens namn inte kunde avgöra om jag var frisk eller inte. Troligen frisk eftersom jag piggnade till efter en större mängd koffein utspridd på ett antal koppar som fördelades under morgonen och förmiddagen.

Eftersom jag aldrig orkade komma iväg på någon storshopping igår så blev det kaffe med ett torrt knäckebröd. Inget pålägg fanns att finna.

När jag var klar och färdigklädd hämtade jag bilen och körde in den på gården och plockade ut det som låg kvar efter min hemflytt från Jönköping. Det tog inte så lång tid som jag trott, men ärligt talat så orkade jag inte köra ner bilen i garaget igen.

Åkte mot Uppsala och hade gott om tid. Svängde av vid avfarten Knivsta och åkte till Cirkel K. Köpte kaffe och en ostfralla. Satt i bilen och åt.
Sedan vidare till Uppsala.

Man har nu fått för sig att inhyrd personal inte får parkera på personalparkeringen. Det är samma platser, bara olika taxa. Om man inte har den lilla lappen som gör att man bara behöver betala 50 kronor är det besökstaxa som gäller, 225 kronor per arbetspass. Det tycker jag inte är skäligt. Så bra lön har jag inte. Istället parkerade jag vid en av universitetets parkeringar. Tar väl så där en kvart att gå därifrån. Men det kostar bara 100 kronor per pass. Mycket pengar, men ändå ganska okej. I vart fall har jag inget att välja på för jag kan inte ta mig till sjukhuset på ett rimligt sätt utan bil.

På jobbat drack jag mer kaffe innan det var dags att börja arbetsdagen. Sedan hann jag med några koppar till under förmiddagen. Mellan arbetsuppgifterna.

Dagen gick fort. Det var en hel del att göra och, i ärlighetens namn, lite rörigt. Men det rullade på. Klockan 13 kom kvällskollegan och jag rapporterade mina patienter och sedan drack jag ytterligare en kopp kaffe.

Jag var med på eftermiddagsronden, mest för att lyssna. Eller bara för att lyssna. Det är kvällssköterskan som rondar med läkarna på eftermiddagen. Men vi hade inte haft någon riktig rond på förmiddagen eftersom båda mina patienter var på operation.

Klockan 15:30 lämnade jag avdelningen och åkte sedan till Stora Coop. Äntligen. Dock bara för en mindre shopping. Lite bröd, pålägg, juice och några saker till F och hans vän J som hjälpt till med katterna vid behov. Jag letade efter sådana där papperskassar med påskmotiv, men hittade inga. Istället smet jag in på IKEA som ligger alldeles bredvid och köpte två andra små kassar. Som jag sedan fyllde med godis, chips, påskmust och varsin påskhare i choklad. Är det påsk så är det…

På IKEA passade jag på att, ja ni gissade rätt, dricka kaffe. Till det en räkmacka.

Sedan åkte jag hem. Tänkte att jag behövde sova meddetsamma. Men så blev det förstås inte. Lyssnade på ljudbok i badet, lämnade kassarna till F när han kom hem, och tittade på lite playTV. Men imorgon ska jag ha fri sovning innan jag fångar dagen. För imorgon måste den fångas. Jag har redan gillrat en bur till den. Eller en lista menar jag kanske. Strunt samma. Imorgon är det dags att starta stora vårstädningen.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Uppsala. Bokmärk permalänken.

5 svar på Dag på nygammalt jobb

 1. Ingrid skriver:

  Mycket kaffe blir det!!
  Hoppas att du lyckas somna i kväll.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Somnade genast och sov hela natten förutom att jag behövde göra ett snabbt toabesök vid 2-tiden.

   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilka intensiva dagar du har! Tur att det finns livgivande kaffe att tillgå.
  Jag tycker det är lite sniket att inhyrd personal inte får parkera under samma förutsättningar.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det är trams. Min konsultchef erbjöd att betala eventuella merkostnader för sjukhuset men de avböjde och sa att platserna inte räcker till deras egen personal om den inhyrda tar upp platser. De ljuger ju helt uppenbart. Det är samma parkeringsplatser, bara att man betalar olika.
   Jag tar det med ro, avfärdar dem med att de är knäppa. Men min konsultchef är fly förbannad och tänker inte samarbeta med dem mer. Så det här är min sista period på BRIVA. Jag trivs egentligen där, men man gör skillnad på personalen och det är inte okej. Det är inte konsultpersonalens fel att vi behövs. Hade de varit en bra arbetsgivare hade de inte haft behov av att hyra in personal. Jag ligger på deras smslista och har fått deras sms även under perioder då jag inte haft ett avtal med dem. De har hur många luckor som helst. Speciellt helger och nätter.
   Jag blev i alla fall hälsad välkommen tillbaka av både undersköterskor och sjuksköterskekollegor. Jag har så många där som gillar mig. Att HR är aviga, och tyvärr har avdelningens chef varit otrevlig mot min konsultchef kan kvitta. Det är kollegorna ”på golvet” jag jobbar med. Chefen svansade förresten för mig igår. Tog sparkcykeltn och cyklade iväg med prover åt mig när ingen undersköterska var tillgänglig. Dessutom frågade han flera gånger om jag hade det bra och om jag var nöjd med min arbetsdag. Suck!

   Kram

 3. Pingback: Skärtorsdag och en dag som nästan lät sig fångas | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *