Skärtorsdag och en dag som nästan lät sig fångas

Tror ni inte att den lömska dagen försökte lura mig och smita undan. Först lurade den mig att äta långfrukost och lyssna på en spännande ljudbok. Sedan sa den att jag var smutsig och behövde ett långt, varmt skumbad. Detta trots att det var precis vad jag gjort igår kväll. Men efter badet fick det vara nog med katt-och-råtta-leken. Nu skulle dagen fångas. Basta!

Efter badet lite kaffe och mackor som tidigt lunch. Sedan en stunds pluggande  innan dagens städinsats.

Posten kom och dels fick jag en T-shirt jag skickat efter, dels en påskpresent från Klara (min arbetsgivare). Det var en Sverigelott tyvärr utan vinst, och en påse påskgodis.

Åkte till Stora Coop för att shoppa några saker. Behövde jäst och vetemjöl. Men det slank med några andra saker också. Men inget onödigt.

Det som däremot var onödigt var…

…men det var gott.

Åkte hem och tog det lugnt en stund innan det var dags att åka till kyrkan. Hade funderat länge i vilken kyrka jag skulle gå i Skärtorsdagsmässan. Slutligen bestämde jag mig för Sankta Birgitta i Bromma.

När jag satt i bilen på väg dit ringde Harriet. Hon skulle vara kyrkvärd i Årsta kyrka. Det skulle inte börja förrän klockan 19:30. Så jag skulle kunna hinna dit utan problem.

Jag hann sitta i lugn och ro en stund innan folk droppade in. Det kom en hel del folk.

Jag tände ett ljus för Saila. Det har inte gått en dag sedan hon dödades som jag inte tänkt på henne. Hon är så saknad.

Gudstjänsten var enkel och ganska ordinär. Prästen höll en slätstruken betraktelse som hade kunnat vara så bra om hon låtit bli att läsa innantill från sitt papper och låta så oengagerad. Men det gick ju det också.

Efteråt gick Harriet, hennes kyrkvärdskollega och jag till Hjälmaren. Vi åt pommes med bea och mina vänner drack varsitt glas rött och jag drack alkoholfri öl.

Jag gick och hämtade bilen, hade parkerat en bra bit bort. Sedan skjutsade jag Harriet hem.

När jag kom hem tog jag ett glas rött och satte mig med ljudboken. Änglaträdet av Lucinda Riley. Riktigt spännande.

 

*Om du inte brukar läsa min blogg och undrar vad i hela världen jag svamlar om dagar som ska fångas och smiter undan så kan du läsa gårdagens inlägg. Kanske ger det liiite klarhet.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Skärtorsdag och en dag som nästan lät sig fångas

 1. Det onödiga kan vara gott… och lite nödvändigt också, musik i kyrkan är rogivande, ha en fin påsk.

 2. znogge skriver:

  I bland måste man unna sig och det onödiga brukar vara det godaste. En präst som läser innantill låter sådär men visst går det. Jag föredrar dock en friare betraktelse och ett större engageman.

  Hoppas du får en fin långfredag nu.

  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Det låter som en behaglig skärtorsdag och jag hoppas att långfredagen blir lika fin!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *