Fem en fredag v. 17: Favoriter

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilken radiokanal väljer du mest att lyssna på?
 2. Vilken är din just nu favoritplats?
 3. Vad tittar du helst på, på tv?
 4. Vilken doft gör dig alltid glad?
 5. Vilken bok kan du läsa om och om igen?

 

 1. Jag lyssnar sällan på radio, men gör jag det aktivt (väljer kanal) blir det oftast Lugna favoriter. Det är bara i bilen jag lyssnar i så fall. Men jag lyssnar mest på Storytel eller Spotify. Utvalda radioprogram lyssnar jag på på sverigesradio.se
 2. Jag har väl egentligen ingen favoritplats. Det beror på situationen.
 3. Jag har ingen TV. Men på play tittar jag gärna på kriminalserier.
 4. Nybakat bröd, kanske speciellt kanelbullar.
 5. Egentligen ingen bok alls i sin helhet. Men den bok jag återkommit till flest gånger i livet är Bibeln.

 

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem en fredag v. 17: Favoriter

 1. Ingrid skriver:

  Visst har jag bläddrat i bibeln många gånger under årens lopp, men läst den kan jag nog inte säga att jag gjort. Man kanske skulle sätta upp det som ett mål?!
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det finns en mängd läsplaner för Bibeln. Den är lite väl tung att läsa från pärm till pärm. Men det är värt besväret att ta sig igenom den.
   Men jag kan verkligen rekommendera Boken av Niklas Rådström. Det är en parafras på Bibeln, alltså en berättelse som bygger på Bibeln. Den går igenom hela Bibeln, fast inte varje detalj förstås, med Eva som berättare. Den är lättsam och fascinerande. Finns även som ljudbok om man föredrar det. Dessutom har den gått som teater också, jag såg den i Göteborg för rätt många år sedan.
   https://www.albertbonniersforlag.se/bocker/189370/boken/

   Ha en fortsatt bra måndag1
   Kram

 2. Pingback: Fem en fredag v. 18: Just nu - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *