Lugn, men stressig, måndag

Jag hade bestämt mig i förväg att måndagen skulle bli en dag då jag inte interagerade med någon. Det gick väl så där.

Jag pluggade i omgångar och fick till ganska många timmar. Gjorde klart min deklaration och kollade med Skatteverket var i Stockholm det skulle finnas brevlådor där man kunde lämna sin deklaration. Men just i år hade man tagit bort den möjligheten och deklarationer kunde bara lämnas inne på Skatteverkets servicekontor under deras öppettid. Skitdåligt Skatteverket!  Kunde idag läsa om den ilska många kände. Jag tog däremot hämnd på Skatteverket genom att lämna in min deklaration med handskrivna bilagor. Kladdigt och svårläst förstås. Men jag hade inte tillgång till fungerande skrivare så tidigt på dagen och man har ju faktiskt till klockan 23:59 på sig att lämna in. Att man sedan tar bort sina inlämningslådor i en storstad är ju sjukt. Då får man läsa handskrivet!
Jag hade kunnat åka till Enköping (7 mil enkel resa) eller Södertälje (5 mil enkel resa) men jag valde att skriva för hand. Många tycker nog att man kan göra sin deklaration tidigare, men ibland så har man anledningar till att göra den sent. Det hade jag. Dessutom bilagor som inte gick att bifoga digitalt. Skitsamma. Den kom in i tid.

När jag kom till skattekontoret var det kö ända ut på gatan. Men det visade sig vara folk som behövde prata med handläggare för att göra sin deklaration klar. Jag kunde smita förbi kön och lämna mitt kuvert. Men jag hann bli arg på några invandrarmän som vägrade svara på en enkel fråga eftersom jag var både kvinna och utan slöja. Sådana som jag kan man ju inte prata med! (Jag är så jäkla trött på det här bemötandet! Det blir allt vanligare.)

Jag gick sedan och drack en kopp Mocca latte i Kista centrum. Det var hur skitigt som helst inne på Espresso House och dessutom spelade man så hög musik så det är allt annat än njutbart. Det gör de förresten alltid där i Kista. Men jag behövde lite extra energi innan jag gick tillbaka.

Tog vägen förbi Cirkel K och hämtade ett paket i Instabox. När jag kom hem var det dags för tvättstugan. Maskinerna var ganska okej, för en gångs skull. Men golvet var jätteskitigt. Ja, ja… Jag både sopade och våttorkade golvet innan jag lämnade efter att jag tvättat klart.

Pratade med en vän i telefon. Hen hade blivit inringd för att genast bege sig till akuten. Man hade sett något på hens EKG och det skulle nu utredas med diverse undersökningar och provtagningar. Eftersom det är en nära vän blev jag väldigt orolig. Jag vet ju också att man inte ringer in folk på det sättet för rutinundersökningar utan för att det är något allvarligt.

Jag gjorde en snabb shoppingrunda för att köpa mjukmat åt mina pojkar. F bad mig fixa en speciell sort som de tycker om. Så jag laddade upp ett förråd av den sorten.

Sedan pluggade jag till en bra bit efter midnatt. När jag la mig var jag inte klar, men jag kände att det var sovdags.

Nu är det tisdagsmorgon och jag känner att jag behöver stuva om lite i planeringen för maj. Annars kommer jag att gå i väggen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lugn, men stressig, måndag

  1. Hannas krypin skriver:

    Håller med om att det är dåligt att de tagit bort ”skattelådorna”. Trist med det bemötandet.

  2. Znogge skriver:

    Då gäller det för dig att få mer balans i tillvaron nu. Även om du är van vid att vara i farten så är du inte tjugo år längre.
    Så irriterande att det ska vara så svårt att lämna sin deklaration. Förr minns jag att personer stod i gathörnen så kunde man bara stanna till och lämna in dem. Men men, det var då det.

    Kram och god kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *