Städ- och sorteringsweekend – Dag 1

Hade fri sovning på morgonen, men hade för säkerhets skull satt alarmet på 10:00. Det behövdes. Men jag vaknade faktiskt någon minut innan alarmet ljöd så det blev väl rent tekniskt fri sovning i alla fall.

Började med kaffe och de två mandelkubbar som fanns kvar. Helgen, inklusive fredag, är inbokad som städhelg. Men det betyder inte att jag inte får sticka emellan med något annat. Men jag räknar med att jobba effektivt och inte låta mig bli fångad av dagen. Något som jag har lätt att bli.

Klockan hann bli 12 innan jag kom igång, men det kändes som att det fick bli så. Jag känner mig rätt sliten efter vårterminens slit med heltid av både jobb och studier. Men nu jobbar jag i alla fall bara halvtid.

Plockade ihop saker som skulle till återvinningen. Bar ut sopor och bar iväg till återvinning. Diskade.

Sedan ringde jag ett samtal som jag trodde skulle bli enkelt och kort. Det blev det inte. Det är ett komplext problem jag behöver hitta en lösning på. Visade det sig. Jag som trodde att det skulle kunna lösas med ett telefonsamtal. Eller möjligen, i värsta fall, med att jag behövde fylla i en blankett. Nu har jag ett nästan olösligt problem att lösa. Men det är väl klart att det måste gå.

Jag sorterade papper en stund till och började ta itu med badrummet. Kan låta enkelt, men om det ska bli ordentligt gjort tar det tid. Skurade ur kattlådorna och annat löst. Fixade med ny jord till paraplyaralian och gjorde rent toaletten, badkaret och handfatet. Återstår gör nu golvet.

Tyckte det var dags för lupper (lunch-supper) vid 16-tiden. Tror klockan var 16:15 när jag parkerade vid IKEA i Barkarby. På restaurangen var det lugnt och stilla. Inte många var där, det var ju långt efter lunchtid.

Eftersom jag jobbat på ordentligt kostade jag på mig en riktig lyxmåltid. Dubbla förrätter, Skagenröra med bröd och en mozzarella sallad. Som huvudrätt åt jag fish and chips med extra mycket ärter. Bad om det och då fick jag det. Inga problem. Drack en äppelmust till maten. Kaffe efteråt förstås.

Sedan åkte jag hem via Cirkel K och hämtade ut en kursbok i Instabox. Hem och parkerade. Sms:ade till F och frågade om han ville dricka kaffe. Men han hade annat på gång.

Satte mig och pluggade i min schäslong, en av mina favoritplatser. Tog en paus efter en timme och fortsatte sedan att läsa.

Efter 2½ timme av läsande kändes det dags att ”göra natt”. Innan jag gick och la mig besvarade jag lite bloggkommentarer och skrev några egna.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Städ- och sorteringsweekend – Dag 1

 1. Znogge skriver:

  En bra och effektiv dag. Den middagen var du verkligen värd!
  Hoppas dag 2 flyter på bra och att en lösning på problemet dyker upp.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja det blev en bra dag med lagom blandning av nytta och nöje. Det där problemet är lite absurt. Ska nog ta och berätta om det för dig vid tillfälle. Men inte i bloggen eftersom det är lite för privat.

   Ha en fin dag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Din middag skulle jag inte ha något emot, men det gick bra med min kajpsoppa också. Det låter som om du haft en effektiv dag. Hoppas att lördagen rullar på i samma takt.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Kajpsoppa låter gott! Det är sånt vi stackars fastlänningar missar.
   Rullar inte lika fort idag med städningen. Men pluggandet rullar desto snabbare.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *