Allt annat än hänryckt

Tror aldrig jag haft så rörigt både omkring mig och inom mig som nu. Jag behöver sätta mig ner och göra en handlingsplan. I alla fall över de saker jag kan göra något åt. Helt i anda med Sinnesrobönen.

Gud, ge mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden.
Hjälp mig att leva en dag i taget,
att glädjas åt ett ögonblick i sänder
och att acceptera motgångar som en väg till frid.

Bönen, som är skriven av Reinhold Niebuhr, är mest känd för de fyra första raderna. Jag har tagit med en bit till av den betydligt längre bönen. I sin helhet finns den om du klickar på länken.

Nej, jag klarade inte deadline för sömnen igår. Dessutom behövde jag gå upp tidigt så jag trodde att appen inte skulle bli glad. Den gör glad eller sur min beroende på om man skött sig eller inte.
Jag la mig cirka en kvart senare än tänkt, dessutom vaknade jag mitt i natten och var vaken från tjugo över två till tio i fyra och var tvungen att kompensera dessa en och en halv timme med extra sömn. Appen log märkligt nog åt mig, trots att jag bara sovit 6 timmar och 20 minuter. Men den påpekade att jag somnat för sent. Jag hade hög procent av både djupsömn och remsömn. Appen bryr sig inte alls om remsömnen, men den är faktiskt väldigt viktig för att hålla hjärnan frisk och det finns evidens för att de som har för lite remsömn får ett kortare liv.

Jag insåg att jag behövde ta det lugnt och började med kaffe. Öppnade ett paket ”Pilska Finnar” och åt tre stycken. Ingen bra frukost. Jag vet. Men jag var inte hungrig utan bara sugen på något till kaffet. (För den som eventuellt tar illa vid sig så vill jag säga att det bara är en ordlek med omkastade bokstäver och inte en spegling av åsikter om finsk befolkning. Jag har kallat dessa kakor så sedan flera decennier).

När jag druckit min första kopp tog jag tag i hårprojektet och la i färgen. Sedan gjorde jag ännu en kopp kaffe och började skriva dagens blogginlägg som sedan skulle få sin fortsättning under dagen.

När det gått en timme tvättade jag håret, klädde mig och packade ihop det jag skulle ha med i första vändan. Sedan åkte jag till stugan. Köpte lite frukost på vägen.

Började med att plocka undan ur rummet där L skulle sova. Jag kommer att bli tvungen att bära tillbaka sedan när byggkillarna ska göra klart. Men när det blir vet ju ingen.

Dammsög och ordnade. Sedan klippte jag gräs på den fria ytan på framsidan. Flyttade undan en massa byggbråte och kunde klippa lite till. Lastade sedan bilen och åkte till ”tippen” en omgång. När jag var tillbaka bytte jag om och åkte hem.

När jag kom hem packade jag lakan och kläder för de närmaste dagarna. Tog också med ett rent täcke till L. Det som fans i sängen behövde tvättas.

Det var fruktansvärt tillkorkat i trafiken och jag bestämde mig för att möta upp L i Fruängen så hon skulle slippa stå i de stillastående köerna genom tunneln. Jag kände att jag inte kunde förklara den alternativa vägen på ett begripligt sätt. Hur som helst blev det bra och vi slapp köerna.

Vi började med att sitta ner en stund och fundera. Sedan åkte vi till Tyresö för att proviantera på Stora Coop. Vi passade också på att äta på Green Bull. L är vegetarian och åt deras vegetariska lasagne och jag valde Filé Oscar.

När vi var tillbaka i stuga satte vi oss på baksidan och drack vin i de fina glasen jag fick av L. Så snygga och kattsäkra eftersom de är i plast.

Trots att det varit en varm dag blir det svinkallt så snart solen gått ner. Vi gick in och satte oss en stund innan det var dags att bädda. Klockan är strax midnatt och jag är fruktansvärt trött.

Syrenerna är i alla fall hänryckta. De blommar rikligt och doftar gott.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Allt annat än hänryckt

 1. Znogge skriver:

  Ärligt talat så låter det som om du behöver dra ner på tempot ganska så rejält och unna dig lite avkoppling. Var rädd om dig.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Sinnesrobönen är så vacker och så sann. Så ska man nog leva för att må bra.
  Jag har ställt in min app på 8 timmars sömn och när jag uppfyllt det får jag en grön stjärna. Det händer inte så ofta, men i natt lyckades jag och dessutom 1 tim o 23 min djupsömn, så i dag är jag pigg.
  Syrenerna är helt fantastiska här också just nu.
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *