Sommarfesten

Efter frukost reste L hem. Jag plockade ihop det jag skulle ta med hem och åkte. Hemma tog jag ett bad och tvättade håret, något som var mer än välbehövligt efter tre dagars smutsigt arbete.

Klädde mig i klänningen jag köpte i Nacka Forum igår och tog med mig en jacka eftersom jag utgick från att det skulle bli kallt innan jag var hemma igen. Det blev det. Väldigt kallt.

Jag tog bussen till Sollentuna och köpte sedan en tilläggsbiljett från Arlanda till Uppsala. Helt utan problem.

När jag kom till Uppsala hade jag gott om tid och passade på att köpa en Mocca Latte. Sedan gick jag lite sakta till skolan. Kollade i lite skyltfönster och i en affär för husgeråd.

På skolan satte jag mig nere i cafeterian. Det var lugnt och skönt och jag kunde vila lite. Kände mig rejält trött.

Klockan 17 började festen och vi hade tur med vädret och kunde vara ute. Det var inte jättemycket folk, men hela Studentkårsstyrelsen var där. Även A som bor i Umeå. Han är annars mest med på zoom.

Det serverades hamburgare, sallad, bröd och öl. Det var skönt att bara vara gäst och njuta av terminsavslutningen. Vårfesten är skolans, julfesten Studentkårens.

Som vanligt spelade Bandet och underhöll oss. Det var på det hela taget en mycket trevlig fest. En lagom blandning av oss studenter och våra lärare.

Det kom en kort regnskur, men den gick snabbt över och vi kunde fortsätta prata en stund till. Men även trevliga kvällar har ett slut och det blev dags för K, hennes hund Gunnar och mig att resa tillbaka till Stockholm.

Jag hade ett himla sjå med att få till biljetten hem. De där apparna kräver ju i det närmaste en egen högskoleexamen för att man ska få till det. Men till sist så…

Vi skildes åt vid blå T-banelinjen, K och Gunnar skulle med 10:an och jag med 11:an. Det gick snabbt och jag var snart hemma.

Kände mig betydligt mindre trött efter den trevliga kvällen. Men klockan har passerat både midnatt och timmen efter nu. Sitter med lite rött i glaset och lyssnar på ljudbok. Men strax ska jag sova. Hoppas jag…

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sommarfesten

  1. Ingrid skriver:

    Så trevligt det låter och jag hoppas att du fick sova gott och fortfarande sover, för klockan är bara 10 min över åtta.
    Ha en fin torsdag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *