Fem en fredag v. 24: Antingen eller

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Äter du hellre pinnglass eller mjukglass?
 2. Väljer du en fysisk bok eller ljudbok?
 3. Vara för kall på vintern eller för varm på sommaren?
 4. Bada i pool eller hänga på strand?
 5. Vakna till solsken eller somna till regn?

 

 1. Jag älskar mjukglass!
  Mjukglass blev populärt under 1950-talet och jag minns den från tidigt 1960-tal då mamma unnade oss en mjukglass någon gång ibland. Det var Tempo i Södertälje som sålde dessa nymodigheter. Annars är jag uppväxt med att det alltid fanns glasspinnar hemma i frysen. Som vi barn inte fick ta av. Men de förekom ibland som söndagsefterrätt. Det gjorde även halvliterspaketen, som då delades på fyra portioner.
  Jag äter troligen mjukglass, pinnglass och paketglass i ungefär samma utsträckning numera. Beror lite på situationen.
 2. Både ock. Jag läser mängder av facklitteratur och lyssnar på skönlitteratur, biografier, populärvetenskap och deckare i ljudbok.
 3. Det är bättre att vara för kall eftersom det då finns möjlighet att klä på sig. Är det för varmt går det inte att komma undan värmen.
 4. Jag badar högst ogärna i annat än poolen. Händer att jag doppar mig när det är väldigt varmt. Men jag vistas gärna på stranden. Sitter på bryggan och, om jag når ner, doppar fötterna.
 5. Både ock. I stugan smattrar det mysigt på taket, hemma hör jag inte regnet. Tycker om att vakna upp och se att solen skiner.

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fem en fredag v. 24: Antingen eller

 1. znogge skriver:

  Mjukglass är definitivt min grej! När jag var liten fanns det på EPA och det var en höjdpunkt för oss barn. Minns att det var olika smaker varje dag och dessutom så fanns det två smaker. Bäst var det när choklad var en av kombinationerna. Numera finns det bara vanilj vilket jag inte förstår för kunde man då borde man kunna nu.

  Önskar en god kväll!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag gillar ju pinnglass och speciellt Magnum original. Ska jag äta glass blir det i regel en sån, alternativet är annars en Mars, men den är ju inte på pinne, men riktigt god ändå.
  Jag älskar ju värmen, men håller helt med dig. Är det för kallt kan man klä på sig, men är det alltför varmt, kan det var svårt att komma undan värmen.
  Som jag bor nu saknar jag ljudet av vinden som viner och smattret av regnet på plåttaket. Här vet man inte vad som hänt under natten förrän man kommer upp och kollar läget. Det är för- och nackdelar med allting.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Glass är gott i alla former tycker jag. Alla tider på året.
   I min lägenhet hör jag inte regnet, om det inte är slagregn på rutan. I stugan hörs det däremot på taket och det är ett hemtrevligt ljud.
   Ha en fortsatt fin söndag!
   Kram

 3. Pingback: Fem en fredag v. 25: Glad midsommar - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *