Arbetshelg

Fredag

Efter att ha sovit hemma var jag förbi stugan en sväng för att vattna och kolla läget. Behövde också lite lyfthjälp så jag skjutsade F till hans jobb och vi tog vägen förbi.

Körde sedan ner till Huskvarna och checkade in på Rosendala Herrgård, vandrarhemmets hotell. Trots att jag bokade i mars fanns det inget ledigt på vandrarhemmet. Så det var bara att bita i sura äpplet och välja det dyrare alternativet.

På vägen ner gjorde jag flera stopp. Började med att stanna vid ett köpcentrum nära Nyköping där jag köpte blommor till farfars grav.

Nästa stopp var kyrkogården i Norrköping. Jag planterade blommorna och vattnade. Naturligtvis fanns det ingen planteringsspade och jag var inte säker på att jag hade någon i bilen. Efter att ha frågar en i det närmaste hjärndöd vaktmästare, som först vägrade svara på tilltal och när han väl gjorde det inte förstod vad jag sa. Han var absolut ursprungssvensk och gjorde sig troligen till att han inte förstod min dialekt. Jag i det närmaste bokstaverade ordet spade och då frågade han varför jag var arg. För att jag tycker jag har rätt att bli behandlad med respekt svarade jag. För det tycker jag. Han var i tjänst och oavsett om han gillar folk från Stockholmstrakten eller inte så ska ska han uppföra sig korrekt. Skitsamma, jag grävde med vattningsdelen till vattenkannan.

Nästa stopp var ett köpcentrum i utkanten av Linköping. F hade bett mig kolla efter en speciell pikettröja som de skulle ha. Det hade de inte, men jag hittade några andra istället. Hoppas han blir nöjd med den och att de passar i storleken. Annars kan han kanske byta de i Kista.

Det är ett rätt trevlig köpcentrum, samma som IKEA ligger i, men jag brukar inte stanna där. Men nu passade jag på att dricka en moccalatte och vila lite innan jag fortsatte resan.

Sedan fortsatte jag ner utan ytterligare stopp.

När jag checkat in och var på rummet la jag mig en stund. Men jag sov inte mer än 55 minuter. Alldeles för lite. Speciellt som jag gått upp ganska tidigt.

På vägen till sjukhuset stannade jag till och köpte en färdigrätt, kålpudding. Köpte också ett par bitar bröd som jag åt i bilen tillsammans med kaffet jag hade kvar i termosen.

När jag kom in på sjukhuset stannade jag till hälsade på fiskarna. Det fanns några riktigt små också. Kanske har de stora röda fått barn?

Mitt skåp. som jag lämnat olåst när jag lämnade i april fanns kvar med mitt namn på. Bara att flytta in.
När jag bytt om satte jag mig i personalrummet och drack kaffe, var där i god tid.

Allt fungerade perfekt, utom att jag inte kunde logga in på Metavision, journalsystemet som man använder. Det är helt nödvändigt att komma in där för att kunna jobba. Fick låna ett inlogg. Inte formellt riktigt, men en bra nödlösning. Kändes också bra att bemötas av tillit. Jag fick hens användarnamn och lösenord.
Natten fungerade perfekt, visst var jag lite trött men det gick ändå. Hade en svårt sjuk patient med både respirator och dialys. Precis vad jag gillar att jobba med.

 

Lördag

Efter att jag rapporterat åkte jag tillbaka till Huskvarna. Eftersom jag bor på hotellet ingår frukost.

Åt en ordentlig frukost och gick sedan och la mig. Sov gott, med några avbrott av olika slag. Men somnade om. Kände mig utvilad när jag klev upp.

Hade samma patient även den här natten och eftersom det saknades undersköterskor var vi två sjuksköterskor som hade hand o patienten. Men kollegan sköte undersköterskejobbet. Men det underlättar ändå att ha en sjuksköterska som kan göra alla arbetsuppgifterna med dialys, läkemedel och respirator.
En annan kollega bakade scones som vi åt under natten. Så gott!

 

Söndag

Åkte hem till Huskvarna efter rapporten. La mig en stund på sängen medan jag väntade på att det skulle bli frukostdags. På helgen börjar den inte förrän klockan 8:00.

Det var  färre människor i  matsalen än morgonen före och jag kunde ta samma bord i hörnet. Hade mina lurar med och lyssnade på bok.

Tillbaka på rummet bäddade jag ner mi och somnade snabbt. Vaknade på eftermiddagen och lyssnade klart på en bok. Hade sms-kontakt med E och vi bestämde att ses på tisdag och pratade med L i telefon och vi bokade en utflykt till Birka i augusti.

Sedan var det dags för mig att ge mig av mot jobbet. Behövde hinna äta något litet innan jag skulle börja.

Natten flöt på sakta till en början, men sedan blev det lite lagom dramatik och tiden sprang iväg.

 

Måndag, första delen

När jag rapporterat åkte jag till Huskvarna, lämnade min väska och kasse på rummet och gick och åt frukost. Sedan var det sovdags.

Nu är klockan eftermiddag, ungefär en kvart över tre, och jag har nyss gått upp. Jag är ledig, men reser inte hem förrän imorgon. Nu är jag beredd att ta mig an en måndagseftermiddag och kväll.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Arbetshelg

  1. Rosamund skriver:

    Kära Monika jag blir trött bara jag läser om alla dina äventyr. Fattar inte stt du orkar. Du är ju ung🥰 Du är duktig🥰🥰
    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *