Business as usual

Så var jag frisk igen. Jag är sällan sjuk och är jag det så är det oftast kortvarigt. Vaknade, eller nu ljuger jag för jag hade alarmet på, klockan 06. Gick upp strax efter.

Drack kaffe och bestämde senare, när han vaknat, med F att han skulle komma förbi. Jag var irriterad på att mitt renoveringsprojekt som rimligen borde varit klar på en månad snart pågått ett år. Jag ville att han skulle prata med byggarna igen. För femtioelfte gången.

Åkte till Tyresö centrum och köpte frukost på Stora Coop inklusive mjölk till kaffet åt F. Hann klippa gräset innan han kom.

Vi fikade och jag beklagade mig över byggandet. Sedan åkte han för att jobba. Jag gjorde en grovstädning av bilen för att leta efter min nya sekatör. Den låg under sätet. Bar bort till återvinningen och till sopmoloken.

Sedan åkte jag till Tyresö igen. Hade sett, eller trodde det i alla fall, en klänning jag var intresserad av genom fönstret hos KappAhl. Behöver något i svart till nästa vecka.

Det visade sig att den hade en ganska bar rygg. Men jag bestämde mig för att prova dne trots allt och i så fall ha en kofta över. Jag har en snygg, svart kofta hemma. När jag sedan provade klänningen kändes den väldigt smal och jag fick verkligen pressa in mig. Dessutom hade jag en extra klänningskjol bredvid. Då förstod jag att det var en byxklänning. Jag ålade mig ur byxbenet och tog på den med ett ben i varje byxben. Den var verkligen fin och användbar. Så den fick det bli. Trots att den var i dyraste laget.

Hann med en cappuccino innan jag återvände till stugan. Måste ju använda mitt abonnemang. Men jag avstod från mer kaloririka kaffevarianter. Att prova kläder inspirerar inte precis till frosseri…

När jag kom hem regnade det och jag gick in och läste en stund. När det sedan blev uppehåll skyfflade jag ogräset utanför häcken. Sedan kom J, en av byggarna, och berättade vad so skulle göras och när. Jag hade bett F ställa krav just på det eftersom det varit så struligt runt när de kommit och vad de gjort. Han lovade att nu skulle det bli rdning och klar. Men det har vi ju inte sett ännu… Suck!

Trots att det klarnade upp och blev alldeles klarblått ute valde jag att gå in och se lite playTV och dricka ett glas rött. Jag kände att jag trots allt behövde vila och jag har planer för imorgon.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Business as usual

 1. Ingrid skriver:

  Så skönt att du är frisk igen! Hoppas att det blir fart på det där byggandet nu när F har pratat med dem. Här kunde det gärna få komma en skvätt regn igen, för det är tungt att bära kannor från köket till rabatterna. Förhoppningsvis ska det kunna bli lite regn till helgen.
  Ha en god natt och skön morgondag!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Jag är imponerad av ditt tålamod! Jag hade gått i taket personligen kan jag säga. Även om hantverkare har mycket att göra så kan man begära en tidplan. Vår ena badrumsrenovering tog fyra månader på grund av olika fel som firman gjorde vilket slutade med att vi betalade knappt halva priset och då kändes det lite bättre i alla fall. Hoppas det blir klart hos dig snart.

  Kram

 3. Micke skriver:

  Man blir ju frustrerad när företag inte tar tag i saker enligt överenskommelse, spelar ju nästan ingen roll varför de inte gör sitt jobb som de ska, skulle vara konkurs då förstås.
  Hoppas verkligen det blir klart snart.

  Ha det fint Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *