Idag var det bara vardag som gällde

Hade fri sovning men vaknade kvart i åtta ändå. Kanske berodde det på att jag då sovit 8½ timme.

Gjorde kaffe, lite senare knäckemackor och satte mig och skrev de två blogginlägg jag inte hunnit tidigare. Svarade också på några bloggkommentarer och läste bloggar jag följer.

Det var lunchtid innan jag var klar och jag var riktigt hungrig. Det fick bli två räkmackor med ägg och aioli. Kaffe till förstås.

När jag druckit ur kaffet klädde jag mig, tog ur sängkläderna ur sängen och la i tvättpåsen och gick sedan med sopor till sopmoloken. Tyvärr kunde jag inte bädda rent eftersom jag inte hade fler rena lakan i stugan så det fick vänta till senare.

Klockan var rätt mycket när jag kom iväg. Men det trafiken var okej och det gick fort hem.

Jag bar in tvätten jag hade med mig, har fraktat hem smutstvätt i omgångar så totalt sett hade jag rätt mycket som behövde tvättas.

Hann ta ett skumbad före tvättiden och klädde mig sedan och bar ut mina saker när klockan var 15. Då upprepade det sig, det som händer alltför ofta. En kärring höll fortfarande på i tvättstugan och skulle ”bara göra klart” som hon sa på något slags mer eller mindre obegripligt språk. Skulle väl föreställa engelska kan jag tro.
Jag är så TRÖTT på dessa kärringar som tror att bara för att man inte kan svenska så kan man göra som man vill. Man behöver inte följa en enda regel och städa finns inte i deras begreppsvärld. Jag sa till på skarpen att hon skulle ge sig av meddetsamma. Hon förstod i alla fall mitt kroppsspråk. Jag var mer än arg!
Sedan fick jag lägga en dryg halvtimme på att rengöra efter henne innan jag kunde tvätta. Blev till och med tvungen att köra den ena maskinen tom för att skölja den ren. Det retar mig att dessa kvinnor som går hemma hela dagarna med sina ungar inte kan planera så de hinner städa efter sig och vara ute ur tvättstugan i tid. Det är väl bara att boka en ny tid om man har mer tvätt. Det finns hur många tvättider som helst, i alla fall i den tvättstugan. Troligen i de andra två på gården också.

F fick överta maskinerna efter mig och han hann faktiskt få sin tvätt både tvättad och torr. Vi bestämde sedan att ses klockan 20 och åka för att äta något. Jag gick in till mig och hade ambitionen att lägga in mina Klarnafakturor från Bokus i internetbanken. Men så blev det ju inte, min tid bara försvann.

Vi åkte först och köpte några saker på Willys och sedan till Max och åt. Enklast möjliga middag, men helt okej.

När vi kom hem vaktade F min bil på vändplanen och jag skyndade in och hämtade min laptop och några andra saker. Sedan åkte jag till stugan.

Jag bar in min kasse med ren tvätt och insåg att jag helt hade förträngt att sängen var obäddad. Det var bara att bädda. Men nu har jag i alla fall rena lakan och det var så skönt att krypa ner i sängen.

Ännu en dag är slut…

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Idag var det bara vardag som gällde

 1. Micke skriver:

  Det var väl det som var en av anledningarna till att vi köpte egen tvättmaskin till lägenheten, bekvämligheten i att inte behöva boka tid och gå ner med tvätten, sen slipper vi alla idioter som inte kan sköta det där på ett bra sätt.
  Aldrig fel med rena lakan, speciellt nu när man svettats som sjutton på nätterna i värmen, hujeda mej.

  Ha en fin söndag Kraka.

  • Kraka skriver:

   Jag får helt enkelt inte plats med någon tvättmaskin i min lilla lägenhet. Skulel behöva hänga tvätt i vardagsrummet och med tanke på hur kallt jag har vintertid skulle det ta väldigt lång tid att få tvätten torr. Så nej dte är inget alternativ.

   Ha en fin och bra söndagskväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *