Ännu en helg i vårdens tjänst

Fredag

Hade planerat att såga upp den småved som ligger lite varstans på tomten. Det kunde jag ju glömma. Orkade inte ens dra fram den där jag skulle stå med sågen. Det var så sjukt varmt.

Jag hann i alla fall diska och efter att jag vilat gick jag till grannen i 1:an med min tårta och lyckades avyttra i alla fall en bit. Hennes granne från hemmahemma var glutenintolerant så han kunde inte äta av tårtan.

Vilade en stund, men det är svårt att få till sömn på eftermiddagen när jag sovit hela natten. När det var dags att åka till jobbet var det tillräckligt svalt för att flytta ved. Men då fanns ingen tid.

Gjorde en sallad till matlådan. Tomaterna är från min tomatfarm. Resten är köpemat.

På jobbet var det lugnt. Min kollega hade en patient som var lite dålig, men mina patienter var fiska uppvakningspatienter. Alltså patienter som gjort mindre ingrepp men som var friska i grunden.

Lördag

Åkte hem, stämplade ut 7:10. Har arbetstid till 7:30, men jag kunde inte med att sitta av tiden för att slippa löneavdrag. Kan leva med att man drar bort 20 minuter. Ska jobba heltid igen i höst så det gör inget. Dessutom lovade jag en kollega att komma redan klockan 20:00 på lördagskvällen om han kontaktade chefen i drift och fick det okejat. Som timanställd är det inget man får bestämma själv. Kollegan ska springa Midnattsloppet.

Stannade till vid Stora Coop vid Ågestavägen och köpte cider som vi skulle ha på kvällen. Vi skulle ha lite knytis med ost, kex och cider.

När jag kom hem drack jag kaffe och åt en macka med det sista i burkan med bredbar salami. La mig sedan på sängen i vardagsrummet där solen inte har något fönster att lysa på. Det blir varmt ändå, men i alla fall mindre varmt än i mitt sovrum.

När jag vaknade hade kollegan skickat ett sms med en kopia på konversationen med driftsansvarig chef och att det var okej att jag började min arbetsnatt klockan 20:00.

Drack kaffe och åt två mackor med kantarellost. Sedan la jag mig en stund igen och lyssnade på ljudbok. Somnade aldrig, men det var skönt att vila kroppen lite mer.

När jag sedan gick upp drack jag mer kaffe och åt en bit av tårtan. Utomhus. Det var varmt. Vattnade tomatfarmen och borstade tänderna och klädde mig. Gick in och satte mig med datorn en stund. Orkade inte vara ute. Det fanns inte ett moln på himlen och var olidligt varmt. Hann lägga in några av månadens räkningar och svara på en inbjudan.

Var på jobbet strax före 20. Det var lugnt och stillsamt och det fortsatte vara så. Det kom några patienter som stannade kortare tid efter mindre ingrepp.

Vi hann äta vår ost, våra kex och dricka cider utan problem. Sånt kan man aldrig veta i förväg.

Söndag

På morgon önskade jag mina kamrater jag jobbat med God jul och Gott nytt år. Det var halvt på skämt halvt på allvar. Men enligt schemat ska vi inte ses förrän nästa år.

Åkte hem och la mig meddetsamma. Jag var trött. Trots att jag inte gjort många knop.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ännu en helg i vårdens tjänst

 1. znogge skriver:

  En intensiv arbetshelg alltså. Hoppas du kan njuta av några lediga dagar nu.
  Väldigt varmt här i dag…

  Kram och god söndagskväll!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Det blev en bra söndagskväll. Men ikväll är det dags för ännu en arbetsnatt.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Nu har det varit så varmt ett tag, så det är behagligare inomhus, men i natt har vi haft åska och regn, 10mm, så det känns lite fräschare i alla fall.
  Det måste vara skönt att arbetshelgen är över och nu önskar jag dig en trevlig vecka.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det har varit, och är, i varmaste laget. Men snart är det kallt ch vi får frysa igen…
   Ja har en natt kvar innan jag är ledig ett tag igen.
   Ha en bra dag och vecka!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *