Jobbnätter

Var tillbaka ganska tidigt på eftermiddagen eftersom jag ville vila före jobbet. Men det gick inte speciellt bra. Sov så där en halvtimme bara.

Som tur var hade jag en matlåda i frysen som jag kunde ta med mig när jag åkte. Var på jobbet i lagom tid för att hinna dricka kaffe före patientgenomgången.

Blev placerad på det man kallar storsalen, en sal med 4-6 platser med en liten gång emellan. Vanligtvis försöker man ha bara fyra patienter, det vill säga två på varje rumshalva. Men det innebär att man jobbar tillsammans och, om arbetet tillåter, kan vara sociala med varann. Med andra ord en chans att ha trevligt ihop. Jag lyckades få alla att skratta rejält när jag ropade på jouren och sa fel namn. Jag var övertygad om att han hette V, men han heter A. Det tyckte man var vansinnigt roligt på efternatten då alla var trötta. Speciellt som han reagerade på namnet, som var fel, och kom in till mig på salen. Jag förstod inte alls vad som var roligt förrän man förklarade för mig att jag använt fel namn. Men, som alla vet, är det där med att kunna folks namn inte en av alla mina superkrafter. 🙂

När jag kom hem på morgonen var jag jättetrött. Helgen hade varit intensiv och sedan intensivvård på det. Jag sov nio timmar och en kvart.

Nästa natt var jag utvilad och tog mig an arbetet med nya krafter. Men det var ändå skönt när morgonen kom och jag fick åka hem igen.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Jobbnätter

 1. Znogge skriver:

  Du har verkligen intensiva arbetspass och nätter. Gott i alla fall när man kan skratta tillsammans för det behövs på alla arbetsplatser.

  Kram och god onsdag nu!

 2. Ingrid skriver:

  Tro jag det att det är skönt att få åka hem efter en jobbnatt!
  Det låter som om ni trots allt lyckas hålla en lätt stämning på avdelningen.
  Ha det så bra och tack för uppvakningarna både i bloggen och via sms. ♥
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *