I gryta och på tallrik – Bloggutmaning i september 27

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i september med en fråga att besvara varje dag.

 

Soppor & grytor hör hösten till. Lagar du sådant?

Ja, det gör jag. Inte dagligdags, men jag älskar att göra storkok och dit kan både soppor och grytor räknas. Om man vill.

Jag var med i styrelsen i en förening under många år. Vi hade våra sammanträden som heldagar på lördagar och åt då lunch tillsammans. En av mina uppgifter var att tillaga soppa till luncherna. Tror inte jag gjorde samma slags soppa två gånger. Letade ständigt nya recept.

När jag haft stora fester, eller lagat maten till andras stora fester, har det varit grytor. Olika slags grytor, men fläskfilégryta är en favvo.
När jag fyllde 65 år och firade med U, som fyller samma dag som jag fast han fyllde 71, var det pandemi och vi firade med närmast kretsen. Då gjorde jag fläskfilé fylld med soltorkade tomater.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i september 2022, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på I gryta och på tallrik – Bloggutmaning i september 27

 1. znogge skriver:

  Grytor och matiga soppor är bra höstmat tycker jag. Får nog satsa på något sådant framöver. Vi fick ju en god fläskfilégryta för inte så länge sedan.

  Kram och go0d kväll1

 2. Ingrid skriver:

  Jag håller med Znogge, grytor och soppor är utmärkt höstmat. Jag gillar också fläskfilégryta och korvgryta med massor av rotfrukter är inte heller så dumt.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 3. Anna i Portugal skriver:

  Jag äter gärna soppor, året runt. Pumpasoppa och jordärtskockssoppa är favoriterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *