Fem en fredag v. 41: Dagens ord

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Sover du sämre vid fullmåne?
 2. När var du senast vaken mitt i natten?
 3. Sover du tungt eller lätt, och hur märks det av?
 4. Vad lyser upp i höstmörkret?
 5. Vad gör dig överlycklig*

 

 1. Det har jag aldrig märkt.
 2. I natt. Vaknade flera gånger till följd av min förkylning. Annars vaknar jag mest de nätter jag behöver sova som mest. Som mellan kvällspass och morgonpass eller när jag måste upp tidigt av andra skäl.
 3. Jag sover mestadels lätt, men i min ålder sover man mindre mängd djupsömn procentuellt och det når jag upp till för det mesta.
  Jag märker det när jag kollar sömnmönstret på min aktivitetsapp. Inte på annat sätt.
 4. Höstens färger förstås. Men också levande ljus inomhus.
 5. Överlycklig är ett lustigt ord. Det är ElisaMatildas länkning till ”over the moon”. Jag blir lycklig över mängder av små saker i vardagen, men ”over the moon” vet jag inte vad som skulle ta mig. Just nu är tillvaron påfylld med ännu fler bekymmer än tidigare. Bara att få den nya regeringen presenterad och se den mycket dystra framtiden sparkade snarare ner mig i ett svart hål. Suck!

*Om du klickar på bilden får du höra den låt jag tycker passar perfekt till nya regeringen.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 41: Dagens ord

 1. Visst sover man bäst när det är inga åtaganden.

 2. Kina skriver:

  Tittade också på TV i morse, och det gör en orolig och faktiskt lite ledsen. Men det är väl upp till bevis nu då! Ha det gott!

 3. Ingrid skriver:

  Visst känns den politiska utvecklingen oroande, men vi har ju demokrati i Sverige och vill 20% att SD ska vara med och påverka så måste vi ju acceptera det, hur sorgligt det än är.
  Den där låten fick jag inte höra, för då måste man registrera sig och det har jag inte lust till.
  Kram, Ingrid

 4. znogge skriver:

  Fullmånen påverkar inte mig heller.
  Jag väljer att tänka att nästan 80% inte röstade på dem och det speglas i riksdagen. Liknande partier finns i andra europeiska länder och det har inte rubbat demokratins grundvalar. Kan inte tänka mig att det bli så här heller men jag hoppas att jag har rätt.

  Kram

 5. Anna i Portugal skriver:

  Sova gott på natten gör dagen så väldigt mycket bättre. Mycket elände i världen kanske gör att det ännu viktigare att hitta något att bli överlycklig över 🙂

 6. Pingback: Fem en fredag v. 42: Autogenererat - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *