Så var det dags för ett nytt ryck

Jag lägger inte mina scheman själv, jag får dem mig tilldelade. Jag meddelar bara vilka dagar/kvällar/nätter jag inte kan jobba. Det är därför jag fått ett så, i det närmaste omöjligt, schema. Förra veckan jobbade jag 5 pass. Igår, 1 pass, var jag ledig och nu ska jag jobba 4 pass. Sedan är jag visserligen ledig den kommande helgen, men sedan är det i stort sett bara enstaka pass ledigt mellan långa sekvenser av arbetspass. Kvällar och dagar blandade. Jag kommer att känna mig som en urvriden trasa när december äntligen kommer.

Tisdag

Vaknade strax före sju men gick inte upp förrän fem i åtta, alldeles innan alarmet skulle väcka mig.

Började med kaffe och knäckemackor med ost. Läste DN och Aftonbladet, speciellt artikeln om Thomas Piketty. Han är en läsvärd, men lite svår för oss ickeekonomer. Ska nog fundera på att köpa hans senaste bok.

Efter kaffekopp två var det dags att förbereda mig för att åka till jobbet. Livet springer iväg och jag försöker komma ikapp.

Det blev en bra eftermiddag och kväll. Jag hade oroat mig för att det skulle vara samma kaos som på söndagen då vi hade en ordentlig överbeläggning. Jag kände mig inte utvilad med bara en ledig dag. Men det var lugnt och fungerade bra.

När jag kom hem igen var jag trött. Pratade lite med R som var i köket. Blir inte riktigt klok på hen. Det är en annan värld som jag egentligen känner väl. Men en värld jag lämnat för länge sedan.

Skyllde på att jag skulle sova och gick upp till mig och lyssnade på ljudbok. Orkar inte riktigt med andras problem vid sidan av jobbet.

 

Onsdag

Brukar alltid vakna före alarmet. Men idag var jag helt borta när det var dags att vakna. Undrade vad det var som lät.

Började med kaffe och ett par knäckemackor med ost. Sedan gick tiden snabbt. Städade lite fixade och donade. Sedan var det dags att åka till jobbet.

Hade tur och hittade en P-plats meddetsamma.  Pratade med F i telefon och kände hur mycket jag egentligen längtar hem. Men det är bara att bita ihop, jag är kontrakterad för november och januari. Ska bli så skönt med min lediga månad i december.

Jobbet förflöt bra, men de sista timmarna gick så långsamt. Skojade med E, som var koordinator, och frågade om hon hällt klister på klockvisarna. ”Skulle jag aldrig göra” svarade hon. Skönt med jobbkompisar som förstår skoj.

När jag äntligen kunde byta om och åka hem kändes det bra. Väl hemma satte jag mig i fåtöljen och lyssnade på ljudbok, Sekten på Dimön.

 

Torsdag

Var sanslöst trött när alarmet väckte mig. Ändå hade jag vaknat ett par minuter före. Men jag var helt borta och det tog tid innan jag var på banan.

Drack kaffe i personalrummet innan jag vaknade och försökte vakna till. På fikarasten lyckades jag hitta en skiva limpa och skivade upp det sista av den prickiga påläggskorven jag hade med mig i söndags till frukosten.

Själva jobbet gick galant och jag var verkligen nöjd med min arbetsinsats när dagen var slut.

Hade fått frågan, på lunchrasten, om jag kunde tänka mig att göra ett passbyte och vara ledig fredag istället för måndag. Först förstod jag inte hur det hängde ihop och sa nej. Men så frågade jag en gång till vad hon sagt och då sa jag absolut ja. Jag ska plugga under helgen och det spelar ingen roll om jag är ledig fredag eller måndag ihop med helgen. Det är nog till och med bättre så här.

Efter jobbet gjorde jag ”stora shoppingrundan”. Hade beställningsvin att hämta. Köpte lite vin att ha här också eftersom jag tänker ta hem vinet jag beställt.
Köpte skrivarpapper på Classe och bar sedan ut i bilen. Sedan in igen och shoppade loss efter inköpslistan på Stora Coop. En massa matvaror.

Sedan gick jag till Arnes och fikade. Hade bestämt mig för det redan på eftermiddagen innan jag gick från jobbet.


Pratade med L i telefon, vi ska inte ses förrän den 17:e november och jag har egentligen en massa saker att prata om. Men det  får vänta.

Efter fikat körde jag runt Asecs och parkerade på andra sidan och gick in på IKEA för att köpa ljus. Köpte en trådlös laddare också till mobilen, en laddsladd och två backar som jag ska ha saker i här och sedan ska de bo i stugan i en hylla. Har inte bestämt mig för om jag ska ha fyra eller tre. Möjligen tre så jag kan ha en hylla också utan back. Nu har jag tre eftersom jag köpte en för ett tag sedan.

När jag kom hem packade jag upp, märkte upp det som skulle vara i kylen och bar ner till köket. Sedan tittade jag på kvällens avsnitt av Vuxna människor.

Avslutade kvällen med ljudboken. Sedan var det sovdags. Imorgon fri sovning.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

3 svar på Så var det dags för ett nytt ryck

 1. znogge skriver:

  Att du orkar blir min spontana kommentar men det gör du ju så klart 😀 I mina öron verkar det mycket intensivt så jag förstår att det ska bli skönt med en ledig december.
  När det gäller andras problem orkar man inte alltid lyssna. Själv tycker jag det har att göra med hur nära man står varandra.

  Kram och god kväll!

 2. Anna i Portugal skriver:

  Förstår du ser fram emot din december månad då du kan styra över dagarna och din tid själv, för just nu verkar det onekligen vara väldigt stressigt i ditt liv. Jag har alltid varit en lyssnare, och många har kommit och vill lätta sina hjärtan. Att säga nej har varit svårt men idag är jag bättre på det. Så bra du lyssnar på dig själv först!

 3. Ingrid skriver:

  Hoppas att du får några lediga dagar snart för det kan du nog behöva!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *