På fredag ska man städa, och andra dumheter

Hade fri sovning men var ändå alldeles borta när jag vaknade helt spontant. Drömde märkliga drömmar om en stor lägenhet jag skulle flytta till och om en mängd glasskålar som jag inte visste vad jag skulle göra med.

När jag väl kravlat ur bädden gjorde jag kaffe. Åt ett par mackor och växlade sedan mellan pluggande, ljudbok och städning. Hämtade in sakerna jag inte fick med mig dagen innan från bilen också.

J på Världens resor ringde och undrade om jag ville flytta min resa från februari till september. Det skulle kunna innebära en del fördelar för mig. Efter lite funderande svarade jag ja. På gott och ont.

Dagen rullade på alldeles för snabbt. Jag gjorde lite sen lunch och träffade R i köket. Han var på väg ut och jag passade på att avsluta det vi pratade om och skynda upp på mitt rum. Han är trevlig, men att komma för nära är att dras in i en problemvärld jag inte vill vara en del av.

Fortsatte dagen på samma sätt som på förmiddagen. Utom städningen då, den var klar för dagen.

Plötsligt var det ett himla liv utanför min dörr. Visade sig att det flyttat in två öststatskillar i rummet mitt över och de hade musik på för fullt och dörren öppen. Men jag sa till dem och då drog de ner ljudet. Så nu har jag troligen skaffat mig rykte om att vara en surkärring. Men ljudet var faktiskt så högt att det var omöjligt att höra ljudet på datorn.
Det är något märkligt med dessa killar som inte kan uppföra sig det minsta normalt. Skitar de inte ner i köket så för de oväsen. Oftast både ock.

Nu är det i alla fall tyst. Klockan drar sig mot midnatt och det är fredagskväll. Lite vin och en god bok. Livet är perfekt.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

6 svar på På fredag ska man städa, och andra dumheter

 1. Anna i Portugal skriver:

  Men oj det var ju ganska drastiskt att flytta en resa från februari till september. Nu vet jag inte vad det är för resa, och huvudsaken är ju att du tycker det var mer fördelar än nackdelar.

 2. Znogge skriver:

  Smidigt att resan gick att flytta. Dock hade jag själv aldrig velat dela hytt eller rum med någon, det passar mig inte alls. Nackdelen är att det blir rejäla merkostnader. Nu har det bara varit aktuellt vid tre resor men visst kostade det.

  Bra att du sade till direkt så vet de att man måste tänka på andra. Ärligt talat så tycker jag det är skönt när det finns en surkärring som kan sätta ner foten.

  Kram och god lördag!

  • Kraka skriver:

   Jag hade ärligt talat oroat mig lite för den extra kostnaden när man inte hittat någon som ville dela så jag blev lite lättad när det erbjöds ett alternativ.
   Enkelhyttstillägget är 33000 kronor. Det räcker ju till en annan resa och jag har redan börjat fundera på att resa och hälsa på Petter i London under våren. Eventuellt kanske jag planerar en liten ”miniturné” i Sverige också. Vem vet, kanske dyker jag upp på en plats nära dig…
   Ett par av dem jag delat rum med på reor har jag kontakt med fortfarande medan andra ”försvunnit” när resan varit slut. Hon jag delade rum och tågkupé med på tågresan Tallinn – Hongkong, en månadslång resa 2017, hade jag och hon planer på att resa med Sibiriska järnvägen tillsammans. Men sedan fick ju en viss elak man för sig att anfalla och nu är resor genom Ryssland med omnejd inte att tänka på… Suck! Resor i Kina känns ärligt talat inte heller så lockande och just nu känner jag att jag inte behöver resa mer där än de två resor jag gjort. Varje gång, eller de två blir det ju, jag ansökt om visum till Kina har man varit inne på min blogg ett flertal gånger. Just nu har jag ingen sådan spårkontroll, men då hade jag och det var verkligen slående hur de snokade. Men just nu är jag mer oroad över annat… som jag nämnde i Fem en fredag.

   Ha en fin lördag och en trevlig fest!
   Kram

   • Znogge skriver:

    33 000 kronor är otroligt maffigt så jag kan förstå att du inte vill betala det. För min del rörde det sig om 5000 kronor ungefär vid varje tillfälle men det var ändå drägligt. Husse var ju hundvakt hemma så vi ”sparade in” hans resa. Vid alla tillfällena hälsade jag på barnen utomlands och då kändes det ändå behjärtansvärt. När jag hälsade på yngsta dottern så fick jag betala enkelrumstillägget men uppgraderades utan kostnad till det bästa rummet så egentligen fick jag valuta för pengarna.

    Kommer du söderöver så får du hojta till lite tydligare denna gång 😀

    Kram

 3. Ingrid skriver:

  Jag har delat rum med främlingar en gång och det gick bra, men det är ändå ingenting jag vill göra om. Får jag inte eget rum får det vara för min del. Det kostar och det kostar obefogat mycket tycker jag, men det får man ta….
  Fast då har jag ju inte varit på så där exklusiva resor som du tydligen ska på – 33000 i enkelrumstillägg!!
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *