Ringde en vän för att veta säkert

Hade fri sovning och gick upp strax efter halv åtta. Men då hade jag väl sovit en extra timme? Trots att alla mina digitala enheter: laptop, mobil och aktivitetsband visade 07:38 kände jag behov av att ringa en vän för att kolla att det var rätt tid de visade. Ringde 90510 och en klassisk Fröken Ur berättade att det var normaltid 7:38. Hon sa sekunderna också, men jag nöjde mig med tidsangivelse i två enheter.

Ute var det ljust och lite molnigt, men inte het igenmulet. Kanske skulle det bli en fin dag lämplig för någon kortare promenad idag också. Men böckerna låg där som ett pockande samvete. ”Läs oss, läs oss” ropade de. Jag snäste åt dem att jag skulle ha kaffe först.

Kaffe och en stor macka av Hönökaka med kaviar och ost. Surfade runt lite bland bloggar jag följer och kollade in några nyhetssajter. Gick ner till köket och gjorde mig ännu en kopp kaffe. Det var tyst inne i mitt rum, men jösses vilken ljudnivå folk har i sina rum. Ljudet hörs ut i korridoren och är en kakafoni av höga röster och musik. Undrar om det här med hänsyn till andra är omodernt. Att tidiga morgnar och sena kvällar inte tänka det minsta på att man inte är ensam i huset. Nu är ju inte precis mitt hemmahemma något bra exempel på lugn och ro för där råder en helt annan kultur och det är oväsen nästan dygnet runt. Men i min stuga är det rofyllt. Bara en och annan granne som sprider sitt hat i anonyma brev. Men det hörs i alla fall inte.

Pluggade ett antal timmar. Gick till köket och gjorde lunch. Åt min lunch. Fortsatte plugga. Och fortsatte… Pratade med B-M i telefon. Fortsatte plugga…

Det blev aldrig att jag kom ut, det hann bli mörkt. Det blir ju mörkt en timme tidigare nu med vintertid. Eftersom jag inte kom ut fick det bli ett par mackor till middag, hade tänkt köpa pizza.

Däremot blev jag trött och kände att jag behövde koppla av framåt kvällen. Tittade på filmen Strul, en av mina favoritfilmer.

Det blev en bra söndag också. Imorgon börjar en ny, arbetsintensiv, vecka. Ska jobba 6 pass, göra en snabbtur hemhem och en kortis till Uppsala.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ringde en vän för att veta säkert

 1. znogge skriver:

  Jag fastnade också vid Strul i går. En klassiker numera som står sig i längden!
  Vilken intensiv vecka som väntar…
  Bristen på hänsyn förvånar mig. Jag hade aldrig klarat av att bo så. Även om jag vanligtvis inte alls är ljudkänslig så stör vissa saker mig och dit hör osolidariska grannar. Eller störande grannar är kanske bättre att säga…

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Det är verkligen någon märkligt med dessa byggjobbare från öststaterna, ofta Polen eller något baltland. De fullkomligt invaderar vandrarhemmen och spelar högmusik, gapar och skriker och dricker öl. Mängder med öl.
   Igår kväll när jag skulle göra kaffe var jag tvungen att flytta på saker för att komma åt vattenkokaren. Han som var där hade hela köksbordet fullt med saker, diskbänk och spis och en högtalare på fullvolym. Naturligtvis en ölburk också. Själv är jag hur diskret som helst med öl och vin av hänsyn till de som bor här och har alkoholproblem. Socialen har ju ett gäng placerade här också. De är hur tystlåtna och ordentliga som helst.
   Så här är det på varenda vandrarhem, en blandning av slarviga, högljudda byggjobbare och människor som saknar bostad och försörjning. Det är högst undantagsvis som det är turister som bor på vandrarhemmen.
   Hemmahemma bor jag i ett invandrartätt område och det där med hänsyn är sällsynt. Man drar sig inte för att snickra klockan 23 eller gapa och skrika medans man väntar på hissen.

   Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Hönökaka är så himla gott! Inget jag kunnat äta på många år dock eftersom det innehåller gluten, men jag njuter av minnet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *