Det blev en natt istället

Sov lite längre idag, vaknade vid 8-tiden. När jag kom ner i köket hade T städat upp efter polackerna. Han sa att det sett hemskt ut när han kom ut på morgonen. Jag tror honom, för det brukar se ut som ett bombnedslag. Undrar om de här männen någonsin diskat en tallrik eller använt en torktrasa…

Träffade en trevlig hund. Det är han som brukar fixa med eldningen och värmen som har den hunden.

Tisdagen blev en dag för studier, men också en dag då jag åkte och lämnade till återvinning och sedan for vidare till Rosetten för en fika.

Sen eftermiddag försökte jag sova lite. Men sedan kom polackerna hem och började härja. Jag gick ner och hämtade min matlåda jag skulle ha med mig. Jag trodde det skulle vara minst tio av dem i köket. Men det var tre. Jag sa till dem att de lät som om de var  hundra, för det gjorde de. ”Sorry sorry” sa de och fortsatte sedan gapa och vråla. Jösses! Är de verkligen människor som beter sig så? Jag blir lite chockad av att man kan vara så totalt utan hänsyn.

Jaja, jag skulle ju till jobbet så jag slapp i alla fall undan den här kvällen. Men jag får faktiskt ont i magen av deras oväsen. Det är just deras ljudnivå som stör mig. Jag skiter faktiskt i att det ser ut som en svinstia varje morgon då de åker till jobbet.
Minns ni förresten att jag hyrde ett rum av en kille i Rannebergen? Han var från Iran eller Irak. Han hade svinstia i sitt kök och slutligen köpte jag en mikrovågsugn att ha inne i mitt rum. Jag har aldrig någonsin ätit så mycket pizza som den perioden. Det gick inte  att laga mat i det köket. Jag har mängder av bilder hur det såg ut, både i köket och i rummet där han bodde eftersom jag var tvungen att gå genom det till köket. Men de är så komprometterande att jag inte publicerar dem. Den killen var ingenjör, men jag tror han hade något slags neuropsykiatriska problem. Han gjorde så många absurda saker. Men summa summarum är ju att män från många kulturer ofta inte vet hur man håller rent omkring sig. De behöver en mamma, en syster eller en fru som sköter basic i livet.

Åkte till jobbet, natten blev både bra och dålig. På olika sätt. Hur som helst var det skönt att åka hem på onsdagsmorgonen efter jobbet. Jag var ordentligt trött.

Tog vägen via köket och värmde kaffevatten. Det var kladdigt och en massa disk. Men jag var för trött för att ta tag i det. Det är nog lite synd om de här männen. De har blivit tillsagda så många gånger och den här gången hade man nog försökt torka upp efter sig med det resultatet att man hade smetat runt fett och smuts över hela köksbänken och båda spishällarna. Jag varför trött. Kände att jag bara inte orkade hantera eländet. Gick upp till mitt rum med kaffet. Nästa gång jag kom ner, några timmar  senare, hade T som vanligt städat köket och det var snyggt och rent.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

8 svar på Det blev en natt istället

 1. Ingrid skriver:

  Vilken tur att ni har T som städar efter snuskpellarna. Gör han det gratis, eller får han någon ersättning för det?
  Hoppas att du ännu sover!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Han gör det gratis och jag misstänker att han får ångest om det är stökigt och smutsigt. Han kan inte se att det är stökigt och smutsigt utan att göra något åt det. Han har bott här länge och har ingen egen lägenhet i sikte. Vi är ju ollika vi människor och jag är sådan att jag bara går därifrån. Jag gör bara rent när jag behöver en ren yta. Hade det varit läge för mig att laga mat hade jag ju varit tvungen att göra rent av hygienskäl. Ett smutsigt kök är en hälsorisk. Men att det ser hemskt ut kan jag bortse från. Jag är mer störd av att de gapar och är högljudda. Sen är det lite otryggt med dessa karlar. Jag går inte ner i köket i morgonrock när de är där det gör jag bara när de är på jobbet. Det bor en ganska ung tjej här, blond och söt, och hon berättade att när hon går ut på avsatsen till brandtrappan för att röka kommer de ut och ska stå nära henne fast hon inte vill. Hon tycker det är obehagligt. De är många och känns just lite obehagliga. Jag är ju lite äldre och mig ”kletar” de sig inte på.

   Kram

 2. Maja S skriver:

  Att vandrarhemmet ens låter dem bo kvar.
  Låg beläggning javisst. Men de vettiga kunder de har kanske drar om det inte blir slut på den där skiten polackerna för med sig.
  Blir/är sen dåligt rykte o folk kommer söka sig åt annat håll.

  • Kraka skriver:

   De behöver sina gäster och försöker informera och informera. Man har till och med alla anslag på polska om hur man ska sköta sig. Men dessa män bryr sig inte.

 3. Anna i Portugal skriver:

  Vilken söt vovve! Och god fika! Tråkigt att de som bor på vandrarhemmet inte kan hålla ordning efter sig. Men jag tycker faktiskt att vandrarhemmet har ett ansvar att styra upp det hela.

 4. znogge skriver:

  Men det är ju helt sanslöst att det får fortgå så sär. De som driver vandrarhemmet är väl inte både döva och blida utgår jag ifrån. De har helt klart ett ansvar att styra upp det hela. Förvisso männens närvaro klirr i kassan men det borde ligga i eget intresse att driva ett välskött vandrarhem. Imponerad över att ni andra står ut, ni som har ett val alltså.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det ser ju tyvärr ut så här på i stort sett alla vandrarhem i Sverige numera. Jag har bott på alla tre vandrarhemmen som finns här på någotsånär acceptabelt avstånd från sjukhuset och det är ingen skillnad. Här har jag både egen toalett och dusch, vilket är en fördel.
   Att bo på hotell är inget alternativ för mig, då skulle hela lönen gå till boendet. Det är dyrt nog med vandrarhem.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *