Måndag gör jag ingenting, ingenting…

Att vara ledig är alltid en tilldragelse med modifikationer. I alla fall ledigheter mellan arbetspass.
Den här dagen hade jag, som så ofta, en lista. Den var inte lång och heller inte fylld med komplicerade saker. Det enda riktigt omfattande var pluggandet.

 

 • Plugga, minst 6 timmar sammanlagt
  Nja, inte riktigt 6 timmar, men nästan.
 • Bädda min säng
  Bädda var det första jag gjorde när jag skrivit klart. Sedan drack jag mer kaffe.
 • Packa inför helgen
  Packade inför helgen. Jag ska inte vara borta länge, men det ska ändå hända ett och annat. Nu är det bara de där sakerna som jag behöver ha tillgängliga under veckan som är kvar att packa. Som tandborsten och liknande.
 • Tvätta håret
  Flyttade fram hårtvätten till tisdagsmorgonen.
 • Återhämta mig inför kommande arbetspass
  Återhämtning kan vara så många olika saker. Jag valde, just den här dagen, att växlande titta på serien The split, vars alla 6 avsnitt fanns tillgängliga på playTV.
  Jag vet mycket väl att jag borde valt att gå ut och röra på mig, men jag rörde mig som en skållad råtta på jobbet igår och dessutom har jag inte kläder med mig hit ner för att tillbringa tid ute i ett snöigt landskap.
 • Laga mat och göra matlådor
  Lagade matlådor till alla återstående arbetspass. Tyvärr blev det samma mat, färssås och pasta. Det blev helt enkelt för mycket färssås, sju portioner. En portion blev dagens lunch. Övriga matvaror kan jag ta hem eftersom det är lika kallt i bilen som i ett kylskåp. Möjligen lämnar jag något kvar i frysen och hoppas på att det finns kvar i januari.

Utöver min lista hann jag prata med flera personer i telefon. Pratade live med T när jag var i köket också. Ibland blir han faktiskt lite ”för mycket”.

Jag var sugen på godis,, men hade inget och att ge mig ut och köpa var ett alldeles för stort projekt. Istället fick det bli räkor och citronmajo.


Till sist var det ändå dags att sova. Hade behövt ännu en ledig dag. Men så ser inte min verklighet ut…

*Titeln på inlägget är hämtat från Gesällvisan

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

3 svar på Måndag gör jag ingenting, ingenting…

 1. Znogge skriver:

  Att kalla din måndag en ledig dag känns nästan som ett hån med tanke på allt du behövde göra. Samtidigt så var det tur att du var ledig för annars hade det blivit ännu tuffare… Glöm inte att andas mellan varven!

  Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  En ledig dag där du själv väljer vad du ska göra utan måsten och krav, det är skönt. Sen blir det ju ofta gjort en massa grejer ändå, för det är så en vill ha det. Särskilt om en är van att ha full fart.

 3. Ingrid skriver:

  Jag misstänker att du inte alls är i behov av motion på lediga dagar, möjligen då frisk luft, men rör på dig gör du nog tillräckligt på arbetstid.
  Jag såg The Split för ett tag sedan och jag gillar ju Nicola Walker, så den satt som en smäck.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *