Fem är verkligen för lite

Tisdag och onsdag har verkligen varit intensiva. Tisdag jobbade jag sent och hann plugga lite innan jag åkte till jobbet.

Ute var det vintervackert med lite sol. Några plusgrader, men det kändes ändå kallt.

Jobbkvällen gick snabbt, det var så mycket att göra på enkelsalen där jag blivit placerad.

På kvällen hann jag plugga ytterligare en stund innan jag släckte lampan och inte kunde somna direkt. Jodå, jag somnade till sist, men det tog en stund.

Onsdagen drog igång tidigt, jobbet började 6:45. Såg på sömnappen att jag sovit 5 timmar och 5 minuter. Verkligen inte tillräckligt. Men det fick ju gå och det gjorde det för det var verkligen fullt upp. Jag kortade faktiskt av min lunchrast lite och sparade lite tid så jag kunde ge mig av hemåt en kvart tidigare när det var dags att åka hem.

På hemvägen tog jag en snabbtur på Asecs. Köpte lite godsaker på Stora Coop, ost hos Bengtsons och en liten flaska rött.

Unnade mig en Tomtelatte innan jag åkte hem till rummet. Satt ner en stund och lyssnade på ljudbok.

Pratade med F i telefon och  fick höra senaste nytt om paketet som PostNord strular runt med. Det är min beställning men med honom som adressat.
Man aviserar oss lite random. Ibland får han sms, ibland jag (som alltså inte ska ha paketet). Paketet, som i själva verket är i två paketdelar på grund av vikten, aviserades först till honom att man skulle komma med det hem till honom. Man envisas ju med att köra hem paket och han hade nog missat att skriva att de inte skulle leverera hem. Sedan ändrade man dag för leveransen till nästa dag. Sedan mailade man mig att man inte kunnat leverera hemma eftersom ingen var där. På fel dag alltså, för man hade ju aviserat om leveransdatum till nästa dag. Man hade istället levererat tillbaka till terminalen i Veddesta.
Idag fick jag mail om att man levererat paketet hemma hos F. Men det visade sig vara andra delen av försändelsen. Den första halvan står nu i Veddesta.
PostNord är verkligen ett förvirrande strulföretag! Jag brukar alltid se till att inte missa att meddela dem att jag vill hämta i Veddesta på terminalen där. Men nu var det inte till mig paketet skulle. Men jag hade kommit överens med F om att begära paketet till Norgegatan (företagsposten i Kista) om jag fick aviseringen. Men jag fick ju inte den första och F vet inte av att han kunde välja att få det annat än hem. I vart fall är hela levererandet både förvirrande och oproffsigt av PostNord. De enda som är glada är katterna som fått en klösmöbel. Men maten (torrfoder) står i Veddesta. Men de har mat och bekymrar sig inte om sådant. Både F och jag är så trötta på det nya, moderna sättet att leverera paket som förutsätter att det alltid finns någon hemma hela dagarna. Ingen av oss håller sig med tjänstefolk!

När jag kom hem pluggade jag en halvtimme. Sedan kände jag att jag behövde sova en stund. Så det gjorde jag.

Gick upp ett par minuter i midnatt och gjorde kaffe. Ur led är tiden. Nu är klockan 01:15 och ska jag plugga en stund innan det åter är dags för sovning. Imorgon är det jobbdag igen.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem är verkligen för lite

 1. Hannas krypin skriver:

  Vad pluggar du för något? Tomtelatte låter helt ljuvligt gott ju. Men vilket strul med paketet. Det ska inte vara smidigt inte…

 2. Anna i Portugal skriver:

  Vad är tomtelatte? Så irriterande med PostNord, har inte hört något positivt om dem på länge. Snarare tvärtom.. Hoppas du fick sova gott i natt!

  • Kraka skriver:

   Jag vet faktiskt inte riktigt, hittar ingen uppgift som anger vad den innehåller. Men det är i alla fall en kaffelatte med vispgrädde och kanel. Dyker upp i jultider och jag brukar dricka den några gånger varje säsong.

   Jodå, jag sov gott och tillräckligt om man räknar ihop min tupplur och nattsömn. Ikväll, natt och imorgon är det samma lika. Men då finns ingen tid för tupplur under fredagskvällen.

   PostNord är ett riktigt strulföretag. Rent generellt vill både F och jag hämta våra paket på något utlämningsställe. Men företagen, och gud ska veta att det finns en aldrig sinande ström av olika transportföretag, vill köra hem dem och att någon ska vara hemma när de kommer. Aviseras ofta som ”vi kommer mellan 8:00 och 19:00”. Vem tror de kan vara hemma från jobbet med, i bästa fall en dags varsel, en hel dag gång på gång? Galenskaper!

 3. Znogge skriver:

  På tok för lite sömn med tanke på hur intensiva dina dagar är.
  PostNord är inte det säkraste kortet men annars har faktiskt våra paketleveranser fungerat alldeles utmärkt vilket är skönt.

  Kram och god torsdag!

 4. Ingrid skriver:

  Det låter väldigt komplicerat att skicka paket, men här fungerar det bra tycker jag.
  Hoppas att du snart har några lediga dagar så att du får ta igen dig lite.
  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, efter den här dagen behöver jag verkligen ta igen mig. Har trevligheter att se fram emot i helgen, men vila får vänta till december.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *