A bad, bad morning came out to be a better day and a realy good evening

Vaknade först mitt i natten med huvudvärk. Borde förstås gått upp och druckit en kopp kaffe, men jag orkade inte. Till sist somnade jag om.

När jag vaknade igen hade jag huvudvärken från underjorden. Alla tankar på att vara effektiv redan från morgonen fick omvärderas. Istället drack jag tre stora baljor kaffe och huvudvärken började klinga av. Det var absolut en kombo av vätskebrist och koffeinbrist.

Till sist gav jag mig av in till stan för att uträtta diverse ärenden. Började med att med raska steg gå till Body Shop för att fråga om de hade doftsprayen med årets juldofter. Men jag fick veta att ingen av affärerna i Sverige fått dem.

Gick sedan mot Lindex, men hamnade på vägen dit hos Stadium där jag fick syn på en mjukisdress i rosa. Perfekt för min resa. Provade och ställde mig sedan i den långa kön för att betala. Sedan var det dags för Lindex där jag sett underkläder genom fönstret i söndagskväll. Jag har väntat på att den färgen skulle komma hos Lindex, dark dusty turquoise, eftersom jag sett den i andra fabrikat. Nu var det bara att hoppas att den fanns i min storlek och likaså trosor till den. Jag hade tur.

Sedan iväg till Akademibokhandeln där jag började med att dricka en kopp kaffe och äta en mazarin.

Sedan traskade jag runt för att hitta något jag ville ha för det presentkort jag fick i julklapp förra året.

Till sist fastnade jag för den här boken.

När jag var klar med bokhandeln gick jag till T-banan och åkte till Odenplan för att lämna blod.

Det var juligt och fint och jag hann beundra granen en bra stund innan det var min tur.

Det var min 53:e gång jag gav blod. I själva verket har jag givit blod betydligt fler gånger, innan man hade datorisering. Jag hade 143 i blodvärde och det får jag väl vara nöjd med.

Det är alltid gott att fika efter blodgivningen. Idag överdrev jag inte ätandet utan nöjde mig med det som syns på brickan. Plus en saffransbulle som jag smugglade ner i väskan, inlindad i en servett.

Åkte hem med T-banan och när jag steg av hemma kom F och Snufflan ut ur vagnen bakom den jag suttit i. Vi gjorde sällskap hemåt.

Hemma vilade jag och pratade med L i telefon. Sedan åkte jag till Stora Coop i Bromma Blocks och gjorde inköp inför julfesten på fredag. Det tog en bra stund att hitta allt jag skulle ha.

Åkte hem, ringde F för att få lite hjälp in med sakerna. Eller mest för att han skulle passa min bil inne på gården. När jag burit in allt gjorde jag kaffe och åt den där saffransbullen.

Kvällen, det lilla som var kvar av den innan jag släckte lampan, lyssnade jag på ljudbok och tog det lugnt.

Det här inlägget postades i En arbetsfi månad 2022, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på A bad, bad morning came out to be a better day and a realy good evening

 1. znogge skriver:

  Så skönt att huvudvärken lade sig. Som vanligt blev det en fullmatad dag för dig. Tur att du var ledig 😉 Hoppas att nattsömnen blir god nu.

  Sov gott!

 2. Rosamund skriver:

  Varje gång jag läser din blogg blir jag lika förvånad hur du orkar med allt du gör. Kära Monika önskar dig och pojkarna God Jul o Gott Nytt År🧑🏻‍🎄🎅🏼😻

 3. Ingrid skriver:

  Jag är lyckligt lottad och har aldrig huvudvärk. Skulle jag få det skulle jag bli väldigt bekymrad och börja fundera på stroke och hjärnblödning.
  Tur att din gick över i alla fall och du hann ju med mycket under dagen även om början var lite trög.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

 4. Anna i Portugal skriver:

  Huvudvärk är ovanligt hos mig, och om jag skulle få det skulle jag nog bälja i mig massa vatten. Jag dricker kaffe nån gång i veckan bara så kroppen är inte koffeinberoende. Du hann med en massa igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *