Våren är här, i alla fall vårsalongen

Sov gott hela natten, men när jag vaknade mådde jag verkligen inget vidare. Hade ont i varenda muskel och led. Bestämde mig för att ta det lugnt under morgonen och förmiddagen tills det var dags att åka. Hade gott om tid för jag skulle inte träffa B-M förrän klockan 15:00.

Drack kaffe med två skorpor och åt frukost, två knäckemackor med ost, först strax efter halv elva. Ännu en dag när frukost och lunch flöt ihop.

La mig i ett varmt bad, det är det enda som på riktigt hjälper mot mina smärtor i leder och muskler. Lyssnade på ljudbok och njöt en stund.

Satte en stund och vilade innan jag klädde mig och gjorde mig klar för resan in till stan. Tog T-banan in till Kungsträdgården och promenerade sedan till Liljevalch.

Jag var lite tidig och hann med ett glas rött i cafeterian Blå+ innan B-M kom. Sedan gick vi ner och låste in vår kläder i ett skåp och gick upp till Vårsalongen.

Som vanligt fanns det gott om spännande konstverk i olika material och tekniker. Jag har plockat ut ett fåtal som jag vill visa och dela med mina läsare här.

One day I read a book and my whole life changed
Petter Gabrielsson

Affinity for books
Petter Gabrielsson

Boplats IV
Kirstie Ekelund

Bakterie
Ellinor Granlund

Utbränd
Karin Serin

Okej
Lucas Willman

Höst
Ditte Norström

Vinter
Ditte Norström

Kartan
Ulla Knutsson

Katt i fönster
Lars Corneliusson

Liten gubbe
Ella Azcárate Lindblom

Trots mängd och mångfald hade vi tid över och tog en titt på de två utställningarna av Jockum Nordström och Knut Andersson, det var de utställningarna jag var på för ett par veckor sedan. Men B-M hade ju inte sett dem tidigare.

När vi tittat klart gick vi en sväng i butiken. Men jag hade redan köpt årets katalog från Vårsalongen. Jag har några stycken och tar fram dem ibland och bläddrar i.

Nu var det dags för middag och vi gick bakvägen, via Blå+, till Blå porten. Det var mycket folk och en alldeles förskräckligt hög ljudnivå. Däremot var det ingen kö. Vi hittade en plats och med tiden, när folk gått sin väg eftersom det var stängningsdags på museet, så blev det lugnare.

Fiskgrytan med aioli verkar vara det jag alltid äter på Blå porten. Men varför ändra ett vinnande koncept…

Vi promenerade sedan till Kungsträdgården och tog T-banan. B-M bytte till pendeltåget vid T-centralen och jag fortsatte hemåt.

Det fick bli en lugn kväll hemma och imorgon planerar jag för att stanna hemma hela dagen. Men vi får väl se hur det blir med det.

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

6 svar på Våren är här, i alla fall vårsalongen

 1. znogge skriver:

  Ännu en bra dag med god mat, kultur och trevligt sällskap!

  Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Inte kul att vakna och ha ont, men bra du hittat ett sätt att stävja smärtan. En dag med en kul aktivitet med en vän är kanske den bästa medicinen dock 🙂

  • Kraka skriver:

   Just nu är det en extra besvärlig period. Brukar få åont när det är lågtryck, men nu är det högtryck och ändå har jag ont hela tiden. Men jag har haft så här i så många år så det är bara att vänta ut det.

 3. Ingrid skriver:

  Så trist att du har ont i lederna. Hoppas att det bara är något tillfälligt och så bra att du kan få koppla av och mjuka upp kroppen i ett varmt bad. Annars låter det som om du haft en riktigt bra dag. Fiskgryta är nästan alltid ett bra val när man äter på lokal!
  Ha en skön kväll!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är lite jobbigt att ha ont överallt. Men det är inte precis första ågngen så jag räknar med att det går över när det blir varmare. Tror också att min ”gångstil” är till nackdel. Det är så himla halt här ute i förorten och hopplöst att gå som folk.
   Ha en fin fortsättning på kvällen och sov gott!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *