Fem en fredag v. 11:

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad hade du för orsak att fira senast?
 2. När klappade du senast händerna?
 3. Vad för något fick senast tummen upp av dig?
 4. Firar du när tillfälle ges?
 5. Vilken dag på året firar du mest?

 

 1. Firade är kanske fel ord, men avskedsfikade gjorde vi i samband med att vi slutade på IVA Ryhov. Vi var 5 intensivvårdssjuksköterskor som hade fått stanna kvar till the bitter end. Under covidpandemins värsta period hade man varit 16 stycken. Men då var jag inte där, jag var i Växjö.
 2. I tisdags, efter Jörgen Fredrikssons presentation av Världens resors resor till Taiwan.
 3. Jetpack. Inser att det säkert är nyhetens behag, men jag är verkligen glatt överraskad. Även om de har en mängd irriterande saker för sig. Som att flera gånger om dagen skriva att jag är duktig som har haft min logg igång i hela 3 dagar. Jag har haft den igång sedan september 2008, alltså snart 15 år. Det är en massa sådana där typiskt amerikanska saker de håller på med, som att lusa ner mailboxen med ”uppmuntran” och tala om hur bra jag är. Rätt tröttsamt faktiskt om man frågar mig. Jag gillar däremot deras uppställning av statistik.
 4. Jag tycker att man ska ta alla tillfällen att fira. Tyvärr är det ofta något som kommer i vägen. Men jag håller på och ”snickrar” på ett större firande av livshändelse i november 2024. Jag gillar att planera länge.
 5. Bra fråga. Ingen faktiskt. Inte ens jul firar jag varje år.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Fem en fredag v. 11:

 1. Hanneles dagbok skriver:

  fira smått, på tu man hand, inget stort, ofta

 2. Ingrid skriver:

  Julfirandet har jag nog aldrig missat, annars kan det bli lite hipp som happ.
  Visst ska man ta tillfället i akt och fira. Livet består av otroligt många vardagar, så det gäller att förgylla tillvaron lite.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

 3. Vonkis skriver:

  Här är en till som inte är så bra på att fira. Skulle kanske se till att fira in våren ordentligt.

 4. Kina skriver:

  Det är kul att fira andra, men själv vill jag inte så gärna bli firad. Har du tankar på att besöka Taiwan, så gör det. Ett underbart vackert litet land! Min sonhustru kommer därifrån. Trevlig helg!

 5. znogge skriver:

  Julfirande skulle jag inte kunna tänka mig att avstå för det är på något vis djupt rotat. Jetpack är bra tycker jag men några sådana meddelanden har jag inte fått. Nåja, de kommer kanske…

  Kram

 6. Ojojoj, planerar fest 2024! Jag älskar korta startsträckor, lång planering ger mig mest ångest … men det är klart, det blir kanske hejdundrande kalas om man tänker länge. Trevlig helg!

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  gillar också att planera långsiktigt. har planerat långsiktigt att resa med Jörgen Fredriksson och Världens resor till Japan i flera år. kanske blir det äntligen dags i år?

  • Kraka skriver:

   Jag ska åka på resan Med tåg genom Japan i oktober. Det är Lars Arvidsson som är reseledare på den. Nästa höst (2024) har jag bokat Okinawas övärld med en början i Taipei, Taiwans huvudstad, och sedan besök på flera av de japanska öarna.
   Tågresan går flera gånger i år och jag såg att den verkar vara dubblerad i höst så det är nog hög tid att boka. Man är små sällskap och resorna blir snabbt fullbokade. Har du rest med Världens resor tidigare? Jag har gjort ett antal resor med dem och varit nöjd.

   Ha en fin helg!

 8. Anna i Portugal skriver:

  Jag planerade min 50-års dag i 5 år 🙂 Sen ändrade jag riktning och gjorde om allt, men den ändringen skedde ett år i förväg så jag fick ändå lång tid för planering.

 9. Pingback: Fem en fredag v. 12: Random Google - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *