Åh, en sån lördag

Det kändes bra att jobba. Bättre än jag trott faktiskt, jag är ju lite ambivalent till att jobba här. Men det är ju mest för att det är långt bort och för att det inte är Jönköping. Alla jag jobbade med hade jag jobbat ihop med tidigare, sånt ger trygghet. Till och med läkaren hade jag träffat tidigare, under min första period här. Både sjuksköterskekollegan och undersköterskan har jag dels jobbat med här dels i Växjö. Intensivvården är som en stor familj, överallt träffar man folk man träffat på andra sjukhus.

Efter jobbet åkte jag till Maxi. Det finns ingen Stora Coop här och Willys, som jag åker förbi på vägen hem till Södra Ljunga, öppnar inte förrän klockan 8:00. Jag vill ju helst ha Coops varor men det får duga med det som finns ibland.

Köpte lövbiff, potatis, vitlökssmör, tomater och en liten påse ostbågar. Jag är ledig inatt och tänker ha lite lördagsmys ikväll.

När jag kom hem la jag in min mat i kylen och gick upp på rummet. Fixade med några småsaker men gick och la mig rätt snabbt.

Vaknade vid 13-tiden, tror det var 13:05. Egentligen hade jag sovit för lite, men eftersom jag inte ska jobba inatt så gick jag upp. Gjorde kaffe och två rostade mackor.
Medan jag åt min frukost kollade jag upp vilka utbildningar och liknande som de tre frontfigurerna i regeringen har samt även han som verkligen styr. Måste säga, utan att skryta, att mitt eget CV är på en helt annan nivå. Inte för att jag någonsin brytt mig om att sammanställa ett komplett CV, men om jag hade gjort det. Dessutom finns det en hel del annat som saknas hos de nämnda personerna. Vardagskompetens kanske vi kan kalla det.

Ute var vädret som igår, inte alls lockande att gå ut. Kände att jag behövde lägga upp något slags plan för resten av lördagen.

Började titta på Svenska nyheter, men bestämde mig för att ta med en pluggbok och gå ner i köket och koka potatisen jag tänkte steka senare till lövbiffen. Men det blev inget pluggande, istället ringde jag L och vi bytte sedan till whatsapp och pratade långt längre än det tog för mina ganska stora potatisar att bli färdigkokta.

Pratade lite med en kvinna som också bor här, hon var rätt restriktiv med att berätta om sig själv. Hon sa att hon bor i Huddinge men inte så värst mycket mer. Så när hon pratade om att det finns ett sjukhus i Huddinge, Huddinge sjukhus som numera heter Karolinska Huddinge, så nickade jag lite och sa jo det gör ju det. Låtsades lite som att jag inte känner till det så väl. Den som känner mig vet att det är det enda sjukhus jag skulle få för mig att kalla mitt hemsjukhus, eller till och med moderskeppet ibland. Jag började jobba där i november 1978.

Gick tillbaka upp på rummet och tittade klart på Messiah Hallbergs program. Träffsäkert och underhållande. Men jag saknar Kristoffer Appelquist som var programledare före honom. Men Messiah är också bra.

Ett par minuter i 18 gick jag åter ner i käket och fixade till min lördagsmiddag. Det blev en matlåda också. Inte för att jag behöver fler matlådor, men det finns ju dagar att äta när jag kommer hemhem också.

Lyssnade på senaste avsnittet av Filosofiska rummet som den här veckan handlade om det nya kalla kriget. Lyssna! Mycket intressant.

Började titta på Sherwood, en krimserie på svtplay som bygger på verkliga händelser. Men jag övergick till min ljudbok efter halva. Inte för att den var dålig, men jag kände att jag sovit för lite och min rygg ropade imperativt ”Jag vill ligga ner”. Klockan var bara strax efter 20, så jag hoppades jag inte skulle somna. Ville verkligen njuta av min lugna lördagskväll.

Slumrade lite, cirka en halvtimme. Lyssnade på boken och vilade. En bra kväll trots allt. Hela lördagen var bra faktiskt. Förutom vädret förstås…

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

5 svar på Åh, en sån lördag

 1. Anna i Portugal skriver:

  Vädret rår en inte på så bra det du kunde påverka var bra! Alla är ju inte pratglada och öppna, huvudsaken är ju att hon inte stör friden på vandrarhemmet 🙂

  • Kraka skriver:

   Här är otroligt lugnt. Det är ju lite off season just nu, men den typen av störiga polska byggjobbare är inte välkomna här. Man har fått nog av dem och har hellre ganska tomt.

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt att du hade en så bra lördag efter din jobbnatt!
  Hoppas att söndagen också artar sig.
  Kram, Ingrid

 3. znogge skriver:

  Det lät som en riktigt behaglig lördag för din del och en lördag som du behövde.
  I vår grannhåla finns en liten Coop men vi handlar nästan aldrig i den butiken. När jag var i tonåren sommarjobbade jag där under många år för då var det en stor butik och större än ICA men så är det inte numera.

  Kram och god söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *