Plattan i mattan, det här var tvungen att bli en effektiv dag

Det var inte tal om någon fri sovning idag. Alarmet väckte mig klockan 06:00 och det var bara att sätta fart. Men innan jag gick upp läste jag nyheterna på de två tidningsajter jag följer.

En av de ”nyheter” jag läste var att många, ett 40-tal busslinjer, var inställda på grund av snön i Stockholm. Jag minns med fasa början av mars då jag skulle försöka ta mig hem från Karolnska Huddinge och bussarna var inställda, försenade och vid ett tillfälle bestämde man sig för att ställa in medan vi satt i bussen och vi blev avstjälpta och fick ta oss till närmaste T-bana. Är det inte dags snart att ta tag i infrastrukturen i det här landet i allmänhet och i Stockholm, Sveriges huvudstad, i synnerhet?!!
Folk måste kunna ta sig till och från jobbet även om det har kommit snö. Just nu är det dessutom ingen överraskning för det började snöa redan i lördags. Det är rimligt att man ska kunna klara sig i en storstad utan att ha bil och när man väl har en så är det rmligt att kunna välja bort den när det är dåligt väder. Som det nu är måste man ha tillgång till bil och alltid använda den när det är snö och halt. I alla fall om man behöver jobba för sin försörjning. Vilket de flesta faktiskt behöver.

Nej, idag behöver jag inte ens gå ut. Men jag har redan ont i magen inför torsdag då jag har en skoldag i Uppsala och fredag när jag ska köra ner till Ljungby. Snöröjning och väghållning är inget vi som medborgare ekan lita på längre. Annat var det förr.
Jag avskyr verkligen att bli en sådan där kärring som säger ”det var bättre förr”. Men i det här fallet var det faktiskt det.

Åter till min lilla verklighet:
Gjorde kaffe och pluggade ett par timmar innan det var dags att klä mig hjälpligt inför den lektion vi skulle ha på zoom. Bara en timme.

Pluggade en stund till efter zoommötet och sedan var det dags för lunch. Åt köttbullar, potatis och lingon.

Vilade lite, klädde mig och åkte iväg. Tog T-banan, bytte till Tvärbanan och gick sedan av i Karlsbodavägen. Därifrån är det inte långt att gå till Bromma Blocks.
Började med en runda inne i köpcentrumet innan jag gick till Stora Coop. Där köpte jag sedan potatis, ost och messmör som jag planerat. Hade funderat på att köpa mazariner eller mandelkubb. Men jag fick feeling och köpte både ock. På mazarinerna var dte extrapris om man köpte två paket. Så nu är jag lycklig ägare till åtta mazariner.

Hade bestämt med F att han skulle hämta upp mig på vägen från jobbet. Det var därför jag kunde kosta på mig att dra benen efter mig lite. Jag hade inte bråttom alls.

Hann till och med en fika med leverpastejfralla. På tisdagar har de annars extrapris på kaffe och räkmacka. Men det kändes för mycket eftersom jag ätit lunch.

Det blev strömavbrott i hela området och då var det slut på nöjet. Vi åkte hem och jag satte mig med datorn en stund och funderade. Sedan gjorde jag en kopp kaffe och pluggade.

Skrev ihop en text efter att ha läst på och funderat. Vad jag själv tycker hade jag klart för mig, men jag anser att det är ett ämne man behöver ta seriöst och begrunda innan man skriver. Så det gjorde jag.

Drack kaffe flera gånger. Pratade i telefon, också det flera gånger. Pluggade en stund igen och sedan var det hög tid att sova.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Plattan i mattan, det här var tvungen att bli en effektiv dag

  1. Znogge skriver:

    Det är ju ingen överraskning att vi bor i ett land med fyra årstider och att en av dem är vintern. Jag tycker det är märkligt att man verkar bli tagna på sängen varje gång snön kommer. I norra delen av Sverige där det är mycket mer snö hör man aldrig talas om att all trafik är inställd. Det kan i och för sig bero på två saker. För det första händer det inte där för de har en helt annan rutin, för det andra är det inte tillräckligt intressant att skriva/rapportera om. I många lägen verkar allt kretsa kring Stockholm men vårt land består av mycket mer än så.

    Kram och god torsdag!

  2. Anna i Portugal skriver:

    Vintern verkar alltid vara en överraskning i Sthlms infrastruktur, trots att den kommer varje år 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *