Dagens Jetpackfråga – Samhällsförbättring

Idag ställer Jetpack frågan Hur skulle du förbättra samhället?

Frågan kan tolkas på minst två sätt. Ett är vad man vill förbättra, ett anat är hur man skulle gå till väga. Jag har valt alternativ två.

Samhällsbyggande är en svår uppgift. Det finns många fallgropar och det är lätt att trampa fel. Det kräver både kunskap och ödmjukhet.

Jag skulle samla ett lagom stort gäng av kompetenta personer med samma samhälls- och människosyn som min egen. Eftersom jag hållit på med politik sedan jag var 14 år så vill jag påstå att jag känner personer som är just kompetenta och, förhoppningsvis, ödmjuka.
Jag har en bild av hur itt idealsamhälle ska se ut och just nu fjärmar vi oss från det med större hastighet än universum utvidgas. Jag tror på demokrati, människors lika värde och gemensamma mål.

Det här inlägget postades i Jetpackfrågor, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dagens Jetpackfråga – Samhällsförbättring

 1. znogge skriver:

  Tyvärr tycker jag att samtliga partier har en makthunger i dag som överskuggar förmågan att arbeta konstruktivt.
  Själv skulle jag vilja förändra det gängrelaterade våldet som tar större och större plats. Jag har ingen egen erfarenhet av att arbeta politiskt men jag vet i alla fall att barn och ungdomar behöver raka och tydliga vuxna omkring sig. Det är en bra början.

  Kram och god kväll!

 2. Anna i Portugal skriver:

  Det är en svår fråga att svara på, jag är ointresserad av politik. Fattar ju att det behövs, men jag är glad att slippa ta de besluten. Att tro på personen är nog grunden i mitt eget resonemang genom livet. Kanske det skulle funka i politiken också.

 3. Ingrid skriver:

  Det känns som en utopi att jag skulle kunna göra något annat åt samhällsutvecklingen än att utnyttja min rösträtt och försöka få rätt person på rätt plats, vilket väl också är en utopi. Jag känner mig väldigt hjälplös!
  Ha en behaglig långfredag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *