Fem en fredag v. 14: Om påsk

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. I din barndom brukade barnen på påsken, vadå?
 2. Ett fint påskpynt är?
 3. Kommer grannbarnen förbi för godis?
 4. Vad är något du tänker göra i påsk?
 5. Vad betyder påsken för dig?

 

 1. När jag var barn var det en självklarhet att klä sig till påskgumma på Skärtorsdagen och med kvast och kaffepanna ge sig ut till grannarna. Man hade med sig egenhändigt gjorda påskkort och hade man tu fick man lite pengar eller godis i kaffepannan.
 2. Jag tycker mycket om påskens olika pynt i glada, vårliga färger. Tyvärr är det inte så ofta jag hinner, eller har anledning, att pynta.
 3. Har aldrig hänt. Om man bortser från året då jag bodde i Tornet i Stojby. Då kom Fia och U:s barnbarn, som bor i huset bredvid. Jag var förvarnad och hade gjort inköp så jag hade något att ge dem.
 4. Jobba, jobba, jobba. Men jag har tur och efter fyra nätter vakar jag av på Påskdagen. Då ska jag åka till L och stanna där till Annandagen då jag reser hemhem.
 5. Påsken är den viktigaste kristna högtiden. Hade jag varit hemmahemma, eller någon annanstans där det fanns ett kyrkligt utbud, hade jag troligen gått på gudstjänster samtliga av påskens dagar.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Fem en fredag v. 14: Om påsk

 1. Hanneles dagbok skriver:

  Fint i kyrkan under påskhelgen.

 2. znogge skriver:

  Ja, du vet i alla fall vad du ska göra i påsk om man så säger. Men så är det. Behovet av vård avstannar inte bara för att det är en storhelg på gång.
  Jag tycker också om påskpynt i vårens färger men jag har inte kommit till skott riktigt i år tyvärr…

  Önskar en fortsatt fin långfredag!

 3. Barbro Örning skriver:

  Du är i Ljungby! Det finns 25 församlingar av olika slag om du känner för att gå i kyrkan. Det är snudd på det mest kyrkotäta samhälle jag varit i. Storkyrkan eller Mariakyrkan är fina.

 4. Ingrid skriver:

  Det är så fint i kyrkan på påsken och det är härligt att få sjunga de gamla välkända psalmerna, ändå blir det inte av att jag går dit.
  Ha en lugn jobb påsk på jobbet!
  Kram, Ingrid

 5. Paula Merio skriver:

  Påskbreven verkar ha varit vanliga förut, det är ju så mysigt att få en fin teckning att sätta upp på kylskåpsdörren. Trist att jobba helg, men du är nog luttrad. Hoppas du får det skönt när du går av passen

 6. Pingback: Fem en fredag v. 15: Antingen eller - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *