Dagens Jetpackfråga – Gratisarbete

Idag ställer Jetpack frågan Vilket jobb skulle du göra gratis?

Jag gör inga jobb gratis!

Däremot gör jag förtroendeuppdrag och volontäruppdrag gratis.

Styrelsearbete, gärna som kassör (har en bokföringsutbildning från Påhlmans handelsinstitut). Men jag har haft uppdrag som  sekreterare, vice ordförande, ordförande och vanlig ledamot också. Det har varit många föreningar genom åren med olika inriktning. Har också haft arvoderade styrelseuppdrag, till exempel kyrkorådsordförande.

Volontärt rycker jag gärna in lite då och då. Men mer formellt har jag, via Volontärbyrån, bakat flera gånger till julfirandet i Immanuelskyrkan i Stockholm.
Förra året, 2022, missade jag anmälningstiden och det fanns bara köksuppdrag på Annandag jul kvar. Det var så roligt och fin stämning i volontärgruppen och jag kommer att anmäla mig igen till köket där. Om jag får vara med, för det är populärt att vara volontär under julhelgen. Speciellt julafton eftersom många vill ha gemenskapen och slippa vara ensamma. Eller slippa fira jul med människor man inte vill vara med. Då är volontärarbete ett bra alternativ utan att behöva visa att man behöver det lika mycket som de som kommer som gäster till julfirandet. (Det är inget jag tror, för på den enda efterträff för julvolontärer jag varit på var det många som berättade just det).

Jag hoppas kunna få åka till Ukraina när kriget är över. Jag hoppas på fred under min aktiva tid, jag är ju inte helt ung men har fortfarande ork och kraft. Det är arbetet med övergivna husdjur, framför allt katter men även hundar, som ligger mig varmt om hjärtat. I nuläget har jag mest koll på vad de, Four paws och Rolda, gör och bidrar ekonomiskt när jag kan.

Det här inlägget postades i Jetpackfrågor, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dagens Jetpackfråga – Gratisarbete

 1. Anna i Portugal skriver:

  Nä jag vill inte heller jobba gratis. Inte om ordet jobba innebär lönearbete. Som egen företagare har jag stött på kunder som tror att saker är gratis. Volontärarbete och uppdrag kan jag också göra utan ersättning, men är det att jobba då? Kul med lite ordfundering.

 2. znogge skriver:

  Nej, vem vill arbeta gratis tänker jag. Men samtidigt får jag inte betalt inom brukshundsklubben utan det är ideellt arbete men det stör mig inte. Det genererar så mycket mer i retur!

 3. Hannas krypin skriver:

  Jag vill inte heller jobba gratis. Tycker dock att det är fint med volontärarbete, har inte gjort det själv än. Någon gång i framtiden kanske.

 4. Ingrid skriver:

  De flesta behöver ju en lön för sin försörjning och ska man orka prestera något utöver ett heltidsarbete vill det verkligen till att man är motiverad. Men för oss daglediga är det inte helt fel med lite volontärarbete – det är en bra kombination av nytta och nöje och social samvaro.
  Ha en fin fortsättning på påskhelgen!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *