Slit och släp och arbete

Onsdag

Vaknade för tidigt på onsdagsmorgonen med tanke på att jag skulle jobba. Men så är det ju ibland. Gick i alla fall upp och gjorde kaffe. För sova var inte möjligt. Jösses vad vissa människor låter. Slår i dörrarna, stånkar och stönar på toaletten (nej, jag bor inte vägg i vägg med toan). För det var det som väckte mig att en karl satt och stånkade på toaletten. Högljutt.

Mitt på dagen gick jag ner i köket och fixade nattlunchlådorna för de fyra resterande nätterna. Pluggade lite halvhjärtat. Just nu var det väldigt stökigt med ljud här eftersom man högtryckstvättar inför utomhusmålning. Jag hoppades verkligen att det är en firma som tänker ta påskledigt. Visar sig…

Vilade, duschade och gick ner och gjorde kaffe. Tog med min ost upp på rummet och gjorde ett par mackor.

Drog upp rullgardinen och då fick jag se det. Det snöade ute. Suck!

Åkte till jobbet i tilltagande snöväder.

 

Torsdag (Skärtorsdag)

Natten var inte direkt jobbig, men vi hade överbeläggning, Minst två av patienterna borde varit någon annanstans, men det finns inga platser. Varken på vårt sjukhus eller kringliggande. Suck!
Det finns mer kring detta, men av sekretesskäl kan jag inte skriva omm det. Men jag säger det igen: Svensk sjukvård är i fritt fall.

På morgonen fick jag ta fram min fina, rosa bilborste som jag köpte i Jönköping när jag inte hittade den jag redan hade. Fast i annan färg. Men det skadar inte att ha två borstar…

Det var mycket snö på vägen hem och mycket snö utanför vandrarhemmet. Men jag sov och sedan, när jag vaknade, var det som om ingen snö någonsin funnits.

Kollade mobilen och såg att Å skickat ett sms och frågat om jag ville vara med på blommor till B. Jag svarade direkt, men då var det för sent. Vissa människor har bara sin egen värld och sitt eget perspektiv. När jag inte svarade omedelbart fick jag inte vara med. Jag sitter inte och väntar på att folk ska ringa/sms:a och kan svara omedelbart.
Hade ändå tänkt skicka blommor själv, så det kunde väl kvitta.

Gjorde kaffe och mackor. Beställde blommor som kommer efter påsk. Tycker inte att det spelar någon roll när de kommer. Kanske till och med bättre att B inte får alla blommor samtidigt. Det är ingen specifik påskhälsning, det är kondoleans.

Gjorde mer kaffe och satte mig och pluggade. Nästan en timmen innan det var dags att klä mig och bli klar för avfärd i den röda, Little red ridinghood (Rödluvan), som får agera kvast i dessa påskens tider.


Fredag (Långfredag)

Natten gick. Den var väl inte direkt jobbig. Men arbetsintensiv. Eller så var det tvärt om, jobbig, men inte så intensiv. Hur som helst var jag alldeles utmattad när jag åkte hem.

Gjorde en kopp te och åt ett par knäckemackor. Sedan somnade jag rätt snart. Sov till kvart över tre och tog det sedan väldigt lugnt. Läste nyhetssajter, gjorde kaffe och åt frukost. Lyssnade på ljudbok och skrev Fem en fredag.

Tiden rann iväg snabbt och plötsligt var det dags att klä mig och åka till jobbet. Igen.

Lördag (Påskafton)

Natten var extremjobbig. Det var inte många minuter jag satt på hela natten. Slängde i mig maten vid 3-tiden och sedan satt jag några minuter medan jag gjorde journalanteckning på morgonen.

Det började ljusna och gav hopp om att det snart skulle bli morgon

Solen var på väg upp

När jag kom hem somnade jag direkt och sov i nästan 9 timmar. Då gjorde jag kaffe och åt mina sista bitar knäckebröd.

Åkte till jobbet, stannade till på vägen och lämnade förpackningar till återvinning. Hade av en slump fått syn på återvinningsplatsen, betydligt mer tillgänglig för mig än den jag googlat fram.

Natten blev mindre jobbig, men intensiv. Jag satt bedside (bredvid patientens säng) i stort sett hela natten. Men jag hann äta i lugn och ro. Klockan 2, som är den tid då jag helst vill äta min nattlunch.

Solen på väg upp

På morgonen blev jag däremot sen och kom inte iväg förrän en halvtimme efter jag skulle slutat. Men jag skulle vara ledig och kände att det gjorde absolut inget.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Slit och släp och arbete

 1. znogge skriver:

  Intensiva dagar för din del minst sagt.
  Snopet med blommorna men det funkar ju att du skickar själv. Lite svarstid kan man behöva för alla sitter inte limmade med telefonen hela tiden.
  Bor man på vandrarhem så kräver det att man visar allmän hänsyn vilket borde vara en självklarhet.
  Hoppas du kan njuta av några lediga dagar nu.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Vilken påskhelg du har haft! Det måste vara skönt att ha avslutat ett sånt pass och få se fram mot lite ledighet.
  Kram, Ingrid

 3. Anna i Portugal skriver:

  En intensiv helg för dig verkligen. När en jobbar natt blir det oftast bara jobb, jobb och sova 🙂 Ser att du nu är ledig ett tag, skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *