Onsdag i fyra akter

En alldeles vanlig onsdag. Egentligen.

Akt 1

Dagen började i stugan. Olyckligtvis vaknade jag väldigt tidigt och somnade aldrig om igen, trots att jag låg kvar i sängen ett bra tag.

Kaffe och en macka. Sedan plockade jag ihop tvätt, bäddade rent och packade det jag skulle ha med mig.
Bar iväg sopor och till återvinningen. Sedan städade jag toaletterna och gick ännu en gång till återvinningen.

Fick syn på den här fina katten. Den satt nog och väntade på en mus. Var helt koncentrerad på något.

Akt 2

Åkte hemhem och bytte om för att sedan åka till  Uppsala. Skulle vara med som studentkårsrepresentant på kollegiemötet på skolan.

Efter mötet åkte jag till IKEA för att äta. Det är inte så att jag verkligen glömmer att äta, men det faller ofta bort. Hinner helt enkelt inte. Men nu blev det av. Jag var hungrig och tog mig tid.

Egentligen var det några saker jag behövde från IKEA, men jag valde att ta det en annan gång.

Gick in på Stora Coop och köpte proppar. Två askar, alltid bra att ha. Sedan åkte jag hem. Hemma vilade jag inför nästa akt.

Akt 3

Tvättstugan. Hade massor av tvätt och blev inte glad när jag upptäckte att det var någon som lämnat sin tvätt kvar. Den var överallt.

Tömde ut både torrt och vått i en trådvagn och tog tag i min egen tvätt. Det är ju alltid något i den där tvättstugan. Maskinerna var smutsiga och tumlaren full av ludd. Hon kom och hämtade sin tvätt en timme senare. Jag körde fram trådvagnen till dörren så fick hon ta sin tvätt där. Det är ett ofog att tro att den som kommer efter ska torka och vika tvätten. Det kunde hon ju bara fetglömma.

Jag tvättade 6 maskiner och fick det nästan torrt. Den sena tvättiden är till 23:00, men man stänger av strömmen klockan 22:00. Men strömmen till tumlaren stängdes kvart i så jag har en bunt våta lakan att hantera. Hade jag fått den där kvarten hade de blivit torra.

När jag burit in tvätten säckade jag ihop en stund i schäslongen. Men lite kaffe ska väl råda bot på tröttheten. För än återstår akt 4.

Akt 4

Ska förbereda mig inför morgondagen, en heldag i skolan. Science an Religion heter kursen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Onsdag i fyra akter

 1. Ingrid skriver:

  Det var ganska angenämt att din dag var uppdelad i 4 akter. Det blev så lättöverskådligt på något sätt.
  Här har man skaffat så höga tvättmaskiner att folk klagar på dem. Den som är lite kortväxt som jag t e x når inte ner i botten av dem om något skulle bli liggande där. Alltid är det något med den där tvättstugan!
  Hoppas att du har en trevlig skoldag!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Det var väl en dag i fyra ganska så bra akter tycker jag. Ett minus var förstås att tvätten inte var hämtad när du kom men jag gillar hur du löste det. Jag kan ärligt talat inte förstå varför det ska vara så svårt att följa uppsatta regler men det speglar väl tyvärr samhället i stort.
  Hoppas att det blev en bra dag i skolan!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *