Fem en fredag v. 19: Trasiga ting

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. När hade du senast sönder något av glas?
 2. Har du något trasigt porslin hemma?
 3. Vilken pryl hemma hos dig behöver lagas?
 4. Har du någon gång brutit något i kroppen?
 5. När bröt du senast ett löfte?

 

 1. Den 28 februari. Min mobil fastnade i min kappa och for iväg ut ur bilen och glaset sprack. Den fungerar fortfarande och jag hoppas den fortsätter göra det så jag kan köpa en Galaxy S24. Den beräknas släppas januari 2024. Vi får väl se hur det går.
 2. Ja, några kantstötta saker finns det.
 3. Säkert flera, men det jag kommer på är kökslådorna. Jag har till och med prylarna för att laga. Men som vanligt har jag inte tiden.
 4. Ja, 2015 halkade jag utanför där jag bor och bröt både underben och fotled. Det var då Försäkringskassan sa ”Men det förstår du väl att du inte kan gå och bryta benet för att slippa arbeta” och jag nekades sjukersättning. Men min son lånade ihop pengar från sina kompisar till min försörjning under den tid jag inte kunde jobba.
 5. Jag är allergisk mot lögner och om jag brutit ett löfte så är det av misstag, något jag helt enkelt missat. Det man lovar ska hållas.

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Fem en fredag v. 19: Trasiga ting

 1. Hanneles dagbok skriver:

  sett att många ställen lagar mobiler, byter glas. Mycket dumt av Försäkringskassan!

  • Kraka skriver:

   Min mobil är så gammal så det är inte lönt att laga glaset. Den börjar bli dålig i batteriet och laddar extremt långsamt. Den lever på övertid helt enkelt.
   Ja, Försäkringskassan är en institution för sig själv. Jag hade oturen att få en dum handläggare.

 2. Paula Merio skriver:

  Herregud, du skulle ha överklagat beslutet, det är ju så dumma så det finns inte! Jag jobbade för fullt när jag brutit benet. Dels jobbade jag på ortens postkontor, där hasade jag omkring på en stol med hjul. Sen jobbade jag i kassan på en servering. Slängde upp gipsade benet på en stol bredvid. Och till sist jobbade jag på Svensk kassaservice, då kom chefen hem med alla allegat som skulle köras och jag fixade det vid köksbordet. Ja du hör, men så hade jag väldigt god hjälp också. Din son låter fantastisk!

  • Kraka skriver:

   Ja, min son är en fantastisk människa. Men så har ju jag uppfostrat honom förstås… 😀

 3. Kina skriver:

  Men hur kunde de säga så på försäkringskassan? Helt otroligt! Du skulle absolut ha överklagat! Visst är det tur att man har sina barn ibland! Ja alltid förresten! Ha det bra!

 4. Pingback: Fem en fredag v. 20: Tempo - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *