Lugnt, bara lugnt

Gick upp svintidigt, alltså i den så kallade svinottan, för att hinna köra till stugan innan det blev både bilköer och avgift på Essingeleden.

Så onödigt! Men mina grannar hemmahemma i ett nötskal.

Började med kaffe och gick sedan och städade toaletterna. Hämtade, och fyllde på, förbrukningsmaterial från förrådet. Sedan fixade jag med lite administrativt. Både privat och föreningsrelaterat. Sedan körde jag hem igen. Hann inte vänta tills det skulle bli lägsta avgiften, den börjar 9:30, men prickade i alla fall in den näst lägsta. Det är ett sammelsurium av olika tider och avgifter. Dessutom är året indelat i hög- och lågsäsong. Suck! När vi röstade om införandet av trängselavgifter tyckte jag det var en bra idé. Man sa att pengarna skulle användas till att bygga ut kollektivtrafiken. Men så blev det ju inte. Folket blev lurade. Igen. Som alltid. Suck!

Efter en stunds vila packade jag och åkte mot Uppsala. Den här helgen, eller i alla fall lördagen, har Kamratföreningen Gamla Fjellstedtare sitt årsmöte och en gemenskapsdag som kallas Gamla Fjellstedtares dag. Jag sitter numera i föreningens styrelse.

Zickzackade mig fram i trafiken genom stan och in på gården där jag hade fått en P-plats. Gick upp och fick min nyckel och blev visad ett kylskåp där jag kunde förvara biskvierna jag köpt här om dagen och som ska vara till kaffet imorgon.

Fjellstedtska skolan

Gick ut på stan för att äta. Fick bli en pizza i Saluhallen. Till den ett glas Chardonnay. Satte mig utomhus, nu är det verkligen tid att njuta av sol och värme. Hade tänkt mig ett glas vin till, men det var en förfärligt lång kö så jag gick tillbaka till mitt rum och sov middag istället.

Jag har fått mitt sommarschema, efter lite tjatande och hade turen att det fanns ledigt rum på Södra Ljunga. Det är inte helt självklart under högsäsong. Nu är det bara de två sista veckorna i augusti som jag saknar schema för.

När jag sovit två timmar och en kvart satte jag mig vid datorn och tittade först på ett avsnitt av Muren och sedan började jag titta på en ny serie, Gifta. Verkar väl så där, men får mig att vara extra glad för att jag inte är just det, gift. Fy vilket tråkigt liv de verkar ha.

Känner mig inte helt frisk, snorar och snyter mig. Men jag känner mig inte förkyld så det är troligen en pollenallergi. Det är alldeles för varmt i rummet, solen har legat på hela dagen. Inte ofta jag har behov av öppet fönster, men nu har jag det. Det brukar mest vara i stugan när solen värmt upp till 30 grader under dagen. Här inne är det 25 grader nu, men då har jag haft fönstret öppet minst en halvtimme redan.

Var nere i frukostmatsalen och fixade mig en kopp kaffe. Jag tror i alla fall att man får ta kaffe där. Kände inte för att ge mig ut på stan och leta efter ett ställe att fika på. Jag vill bara vara på rummet i lugn och ro. Det är folk som träffades på Hörnan. Först tänkte jag gå dit, alltså med först menar jag att jag tänkte det för flera veckor sedan, men nu när jag inte är helt hundra så orkar jag inte. Dessutom räcker det för en introvert person att festa en dag i taget. Sedan behöver vi vila och ladda om. 🙂

Sovdags!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Lugnt, bara lugnt

 1. Znogge skriver:

  Ibland blir det inte som tänkt och det är lätt att vi medborgare blir lurade på konfekten. Jag menar samhället har en skyldighet att tillhandahålla effektiv kollektivtrafik ändå…
  Det lät som ännu en fullmatad dag och jag förmodar att lördagen icke blir vilsam men förhoppningsvis bra.

  Kram

 2. Micke skriver:

  Visst blev vi lurade när vi godtog detta med dessa avgifter, men så blir det ju för det mesta känns det som, hujeda mej va trist.
  Mycket pollen nu, en del lider mer av det än andra, själv har jag en rinnande näsa bara, det kan jag stå ut med.

  En dags festande räcker gott och väl.

  Ha en fin lördag nu Kraka.

 3. Ingrid skriver:

  Så bra att det börjar ordna sig med ditt sommarschema.
  Det är mycket pollen nu och här har vi björkar som täcker allting med pollen. Man får torka bord och fönsterbräden varenda dag. Jag är ju allergisk så jag nyser många gånger om dagen nu, trots medicin.
  Angående Gifta: Jag gillar ju Nicola Walker, men den här serien är verkligen inget vidare. Ett så konstigt äktenskap de har! Så skulle jag inte kunna leva.
  Ha en fin lördag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *