EFIT – Ett Foto I Timmen – 23 maj

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 23 maj hittar du här.

 

Klockan 07-09: Jag vaknade redan kvart över sex. Det tog en stund innan jag kom ur sängen och sedan gick jag ner till köket och gjorde kaffe och mackor.
Klockan var ett par minuter över sju när jag kom ihåg att det är en EFIT-dag som jag planerat att vara med i.
Vid bordet bredvid satt några män, som sedan fick sällskap av kvinnan, som är den ena mannens fru och syster till den andra mannen. De visade sig vara biologer och är ute och inventerar fågelbestånden på mossarna i trakten. De har ett företag, Biomedia Omberg, och har olika naturvårdande uppdrag. Gå in på deras hemsida och njut av fantastiska naturbilder!

Jag hade ett intressant samtal med de båda männen om deras arbete i allmänhet och naturvård i synnerhet. När kvinnan kom ner visade det sig att hon, liksom jag, är statarbarnbarn från Sörmland och vi halkade in på ett annat spår. Klockan var nästan kvart över nio innan jag var tillbaka på rummet.

Klockan 9-10: Tillbaka på rummet. Det var dags att bädda, man ska ju inte göra det direkt när man kliver upp. Sängen behöver vädra sig först.

Klockan 10-11: Läste bloggar och skrev kommentarer. Kollade upp en del faktasidor, bland annat om Torpa Stenhus, ett av alla dessa slott och herresäten, öppna för allmänheten (om man har råd med inträdet, vilket alla inte har i dessa tider), som jag faktiskt missat. Är redan igång och planerar för ett besök och då också se den teaterföreställnings om ges under sommaren.

Klockan 11-12: Gick ut och satte mig för att plugga. Jag stod ut en stund, sedan tog den kalla blåsten knäcken på mig och jag gick in och satte mig. Att det aldrig kan vara lagom! Är det inte för varmt så är det för kallt…

Klockan 12-13: Lyxlunch! För ni har väl hört att arbetarklassen inte ska ägna sig åt att äta paprika? Att dessutom äta mozzarella till kan väl i det närmaste ses som en hädelse av högern. Suck!
(Referensen förstår man om man följt den mycket osmakliga debatten i media om att fattiga (=arbetare) kan leva på havregrynsgröt och ris nu när inflationen härjar och många inte har pengar kvar till mat när de fasta räkningarna är betalda).

Klockan 13-14: Gick ner i köket och kokade ris till mina två lådor med Korv Stroganoff.

Klockan 13-14: Satt vid fönstret och pluggade. Det är så fint utanför vandrarhemmet, speciellt på baksidan.

Klockan 14-15: Fortsatte plugga. Lyssnade på föreläsningar som min lärare lagt upp på studieportalen.

Klockan 15-17: Försökte sova en stund. Det gick inte.

Klockan 17-18: Åt två knäckemackor. Bara för att. Var egentligen inte direkt hungrig. Borde sovit stället.

Klockan 18-19: Åt igen. Brukar inte äta mellanmål så det handlade om ett sätta att försöka bemästra tröttheten.

Klockan 19-20: Åkte in till Ljungby tidigare för att köpa diverse saker. Gick på MAXI, det är det utbud av av större affär som finns. Kände mig inte helt nöjd.
Köpte en födelsedagspresent, presentpapper, presentsnöre, tejp, en anteckningsbok för ett speciellt ändamål och fikabröd till natten.

Klockan 20-21: Bytte om till arbetskläder i omklädningsrummet. Sedan upp till avdelningen, en snabb kopp kaffe och sedan var nattens arbete igång.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2023, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 23 maj

  1. znogge skriver:

    Trevligt att få följa med dig under din varierade dag!
    Frågan är vad man ska äta för allt kostar skjortan numera… Trevligt sällskap och samtal där på morgonkvisten 😀

    Önskar en god kväll nu!

  2. Efwa skriver:

    Kikar in på din dag i efterhand. Har missat att vara med ganska länge nu. Men har lagt in i kalendern att det är dags den 8 juni igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *