Helg i stugan

Lördag

Klockan var sent på natten innan jag somnade. Ändå vaknade jag tidigt och hade bara sovit lite över 6 timmar. Eftersom jag har en ganska stor sömnskuld hade det varit önskvärt med fler timmar, men så blev det alltså inte.

Gick upp och gjorde kaffe. Satte mig ute och det var redan väldigt varmt. Jag blev sittande och gick sedan in en stund och blev sittande där också. Vid halvtretiden åkte jag hemhem för att lämna några saker, hämta lite kläder och även ta ett bad. Jag verkligen stank av svett.

Det var himmelsk att få lägga mig i ett skumbad. Jag känner mig aldrig ren när jag bara duschar. Det syns för övrigt också när jag tappar ur vattnet efteråt. Mängder av hudavlagringar som lägger sig på kanten när det varit länge sedan jag badat. När jag badar ofta blir det inga sådana alls. Det finns ett värde  i att ligga i blöt i varmt vatten. Sedan kan man ju förstås duscha av sig efter badet om man vill. Att bara duscha blir lite som om man bara skulle skölja av disken under rinnande vatten, det mesta sitter kvar. Sen gör ju förstås var och en som de vill.

På tillbakavägen stannade jag till och köpte lite bröd, ett par ostar och räkor. Skulle träffa min granne i 1:an på kvällen. Tyvärr hade jag glömt att hon inte tål skaldjur. Hon har säkert sagt det tidigare, men vi umgås ju bara under somrarna. Men vi åt ostar, hon hade också några, bröd, kex som hon bjöd på och jag hade med mig en flaska Crazy Cat cava. Jag åt räkor också, hade gått in med hälften och lagt i min kyl så nu har jag till en annan gång.

Det blev en trevlig kväll och vädret var precis så så man önska en svensk sommarkväll ska vara. Jag läste i min väderapp att det skulle bli regn på söndagen och sedan hela veckan. Inte helt optimalt förstås eftersom jag planerat för trädgårdsarbete och även målning. Men det blir ju som det blir.

En koltrast satt på mitt tak och A berättade att det tidigare varit en koltrast som suttit på min skorsten och sjungit dagligen för att locka till sig en maka. Sedan hade den försvunnit och då troligen fått sin fru. Jag är mycket förtjust i koltrastar. Över huvud taget är just fågellivet här ett stort plus. Ser nästan aldrig några fåglar hemmahemma. Det är mest stora råttor som kilar över gården.

Till sist var det dags att gå hem. Jag tog en tur till sopmoloken och återvinningen innan jag gick in och gjorde kväll. Räkskalen behövde lämnas och då var det lika bra att ta med den urdruckna cavaflaskan också.

Tomatplantorna blommar nu

Jag tittade lite på playTV men släckte och la mig vid 23-tiden. Jag var trött, dels av värmen dels är jag fortfarande trött av jobbet och alla praktiska problem i livet. Resor tar också mycket energi och jag vet egentligen inte hur jag ska ladda. Men det löser sig väl med tiden.

 

Söndag

När jag vaknade, efter nästan 10½ timme sömn, var min första tanke att solen sken och att det inte blivit regn. Men så fort jag vände mig om insåg jag mitt misstag. Det var väldigt ljust ute, men regnet öste ner.

Började med kaffe och ostmackor i sängen. Det skulle nog gå att göra något bra av den här dagen trots regnet.

Bestämde mig för att titta på filmen Vinterviken på Netflix. Detta med anledning av att Orsakullan har den filmen med i en av sina månadsfrågor. En tänkvärd film, men temat är välkänt från många böcker och filmer. Och från verkligheten ute i orten.

Regnet tilltog och blev bara värre. Jag var inte alls förberedd på ett sådant regnväder och skulle inte ens kunnat ta mig ut till bilen utan att bli helt genomblöt. Det blev till att stanna inomhus.

Tittade på playTV, pluggade en stund och sedan mer playTV. Tiden gick och det blev dags att sova.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Helg i stugan

 1. znogge skriver:

  Bra dagar får man väl säga.
  Sedan genomgick vädret en förändring till det sämre. Nåja, bara att acceptera.
  Skönt i alla fall att du fick sova så länge en natt i alla fall för sömnen behöver vi.

  Kram och god kväll!

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt med en söndag i stilla ro medan det livgivande regnet flödade. Här fick vi 1 mm igår precis när jag skulle parker i solstolen och även i dag blåser förfärligt. Jag hatar blåst och går här fram och tillbaka och tittar ut. Ska jag våga mig ut eller inte?
  Ha en fin måndag!
  Kram, Ingrid

 3. Anna i Portugal skriver:

  En stilla söndag med regn utanför fönstret är något jag kan uppskatta enormt mycket. Men visst kan en ha andra saker planerade som går åt fanders, men omplanera är jag bra på och tydligen du också 🙂

  • Kraka skriver:

   Jodå, jag är bra på att omplanera. Men i morse blev jag tvungen att gå ut i regnet och fylla vattenkokaren för att få kaffe. Trodde en stund nu på förmiddagen att jag skulle kunna gå ut, men nu vräker regnet ner igen. Fortsätter det hela dagen måste jag nog elda lite i vedspisen för att mota bort fukten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *