Måndag, kanske inte en skitdag men nära nog

När jag vaknade vräkte regnet ner. Det blev väl lite uppehåll på förmiddagen, men var ju superblött överallt och inte direkt läge att kravla runt i rabatterna. Men jag hann inte ens ta ställning till att gå ut innan det vräkte ner igen. Här har vi i alla fall fått vår beskärda del av himmelens vattenfördelning.

Hade ett samtal med min chef som sedan ringde min skattehandläggare. Han (skattehandläggaren) har ju bett om kontaktuppgifter till min arbetsgivare men nu vägrade han prata med honom. Han sa bara att han inte kunde diskutera mitt ärende. M (min chef) frågade vilka uppgifter han ville ha men det kunde han inte svara på. M sa att han var insatt i ärendet eftersom jag berättat om det, men han kunde ändå inte diskutera och svara på frågor. Vill du ha ett intyg frågade M. ”Det skulle kunna underlätta i det här fallet” blev svaret. Vilka uppgifter vill du ha i intyget frågade M och fick då svaret att det kunde han inte lämna uppgifter om. Ja, ni hör ju vilken idioti.
Det skulle kunna varit ett enkelt ärende där Skatteverket begär in kvitton på utlägg, vilket är helt i sin ordning och de ska de få. Men skattehandläggaren frågar efter privata utgifter jag har i övrigt och dessutom efter mina privata relationer. Han vill ha kontaktuppgifter till dem och deras arbetsgivare. Trist för honom att jag råkar kunna svensk skattelagstiftning och dessutom känner en rad personer som på olika sätt jobbar med beskattning. Han är fullkomligt ute och cyklar och jag tänker ta strid om han krånglar utöver att få kvitton och ett intyg från arbetsgivare. Jag betalar källskatt (arbetsgivaren drar skatt innan jag får min lön) och det finns inget sätt att fuska med det. Borde inte Skatteverkets handläggare rikta in sig på ekonomisk brottslighet istället? Jag blir mer och mer övertygad om att det här handlar om att jag bor i ett område med hög brottslighet och många grannar med koppling till gängkriminalitet. Själv har jag inga sådana kontakter.
Att köpa en bostadsrätt, renovera och sedan sälja är ett vedertaget sätt att tvätta pengar.  Själv har jag bott där sedan jag var 25 år och vill bara ha lugn och ro.Började lyssna på en ny ljudbok medan jag funderade ut vad jag skulle använda dagen till. Läsa lite förstås, men kanske bestämma träff med H också. Vill egentligen inte träffa någon, men ibland måste man ju vara lite social trots allt.

Hade ett långt telefonsamtal men H. Vi planerade för torsdag, först och främst ska jag hjälpa henne med att frakta saker i min bil. Men sedan kanske vi kan ses och äta lite också.

Eftermiddagen blev lite blandad. Värmde en färdigrätt, fisk, och drack ett glas vitt. Ute regnade det. Lyssnade på ljudboken och läste sedan en stund. Skrev inköpslista för imorgon, då är det seniortisdag med 5%. Då ska jag även ta vägen förbi hemmahemma och ta ett bad.

Det blev kväll och jag tinade resten av räkorna från i lördags. Skulle kunna äta räkor varje dag, det är så gott. Lyssnade klart på boken, en otäck historia. Sedan var det nästan sovdags, men jag gjorde en kopp kaffe först. Imorgon måste jag ta tag i livet och tiden.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Måndag, kanske inte en skitdag men nära nog

 1. Ingrid skriver:

  Hoppas att du lyckas få fram de uppgifter skattmasen behöver för att bli nöjd. Visst borde de rikta in sig på ekonomisk brottslighet i stället för att trakassera vanliga löntagare, men det är väl enklare än att tampas med proffs i ämnet.
  Skönt för er att det blev lite ordentligt med regn. Här ser det ganska hoppfullt ut i dag, men vi får väl se om det blir något av det.
  Kram, Ingrid

 2. Micke skriver:

  Det är nog så enligt mina efterforskningar, bor man i ”fel” område så kollar de lite extra och är stenhårda oavsett vilken myndighet man har kontakt med.
  Bor ju själv i ”fel” område likt våra elever på skolan vars föräldrar jag har viss kontakt med.
  De trakasserar således vanliga människor i deras vardag, bättre de riktar in sig på de som det ytterst handlar om.

  Nu får du ha en fin avslutning på denna tisdagskväll Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *