Jag vill leva la dolce vita, jag vill bada i champagne

Har rymt från ogräset i två dagar, kände att jag behövde unna mig lite total avkoppling. Dessutom regnar det stup i ett. Plötsligt öppnar sig himlen och regnet vräker ner. Det är svårt att få något ordentligt gjort då.

Onsdagen började med att jag vaknade av hur det regnade. Men jag somnade om och nästa gång jag vaknade sken solen.

Satte mig ute med morgonkaffet och med tiden bestämde jag mig för att det var dags att göra något nyttigt trots allt. Jag skulle bort på eftermiddagen, men innan dess diskade jag. Hade en massa disk som stått ett tag.

Åt ett par mackor och bytte sedan om till kjol och blus. Promenerade sedan upp till T-banan.

På vägen upp till T-banan fick jag syn på ett par kompisar som jag inte sett sedan förra sommaren. Stannade en stund och pratade med dem.

Tog T-banan till Gullmarsplan och bytte till Tvärbanan. Skulle möta H vid hållplatsen för att vi skulle köpa pizza på Pizzeria Karavan. Hon skulle bjuda mig eftersom jag lovat skjutsa saker på torsdagen.

När vi kom hem till henne bjöd hon först på Cava. Sedan satte vi oss i köket och åt våra pizzor. H bjöd på rödvin till pizzan.

När vi ätit klart gick vi ut och satte oss på balkongen och drack ur det som var kvar i Cavaflaskan. Men sedan började det regna och vi gick in. Vi satt sedan och pratade ytterligare en stund, men klockan sprang ju iväg som vanligt.

H följde mig till Tvärbanan och jag åkte hemåt. Just då var det uppehåll och jag tänkte att det nog skulle gå bra att ta sig hem. Men när jag kom till Skarpnäck regnade det rejält. Klockan var 23:14 och bussen hade gått 23:03. Det var bara att traska på i regnet, bussen går bara en gång i timmen. Tänkte att jag skulle elda när jag kom hem, men när jag väl var hemma var jag för trött. Bytte till torra nattkläder och bäddade ner mig. Somnade snabbt.

Torsdagen började väl i stort sett lika som onsdagen. Men det var varmare ute och riktigt skönt att sitta med morgonkaffet.

En liten fågel kom och gjorde mig sällskap. Ser du den i allt det gröna?

Det var så pass varmt att det kändes riktigt skönt att det kom moln emellanåt och skymde solen.

Som vanligt gick tiden alldeles för snabbt. Det blev dags att åka, skulle hämta upp H och ett antal lådor klockan 14:00. Jag var där lite tidigare och vi hjälptes åt att packa in.
Sedan började det något besvärliga äventyret. H hade fått en vägbeskrivning som var antingen fel eller obegriplig. Jag ringde och frågade och fick en adress. Insåg att jag blev tvungen att parkera inne i parkeringshuset och gå upp till affären och fråga hur jag skulle köra dit.  Jag blev visad dörren och man sa att jag kunde parkera precis utanför. Jaggickut och kollade. Men parkera utanför det kunde man verkligen inte. Det var dels en massa cykelställ som gjorde att man inte kunde köra upp framför porten. Dels var det förbjudet att stanna. Men jag skulle ju lasta av och det var enda sättet att genomföra detta. Jag sa till H att stanna i affären eftersom jag kände att jag ville lösa problemet utan att ha någon som kom med ”goda råd” som var helt galna. Nu var ju lösningen också galen. Jag körde intill kanten, stannade och lastade av och H fick se till att lådorna kom in. Jag åkte sedan och ”lånade” en P-plats en bit därifrån. Jag hade tänkt att fråga om jag kunde låna den fem minuter. Men i Stockholm är ju folk rädda för främlingar och han som körde ut vågade inte veva ner rutan och fråga vad jag ville fråga om. Så då fick han ju skylla sig själv. Risken att han skulle komma tillbaka den korta stunden var ju minimal.

Efteråt skjutsade jag hem H och åkte sedan hemhem. Kollade posten och tog ett skumbad. Vilade sedan en stund med ljudbok medan jag väntade ut rusningstrafiken. Sedan åkte jag hem till stugan.

Kvällen tillbringade jag med J i 9:an. Hade lovat komma en kväll och ta med en flaska Crazy Cat Cava. Vi satt och pratade i flera timmar om ditten och datten. Men till sist blev det kallt och sent.

Nu är jag hemma och lyssnar på ljudbok och ska väl strax sova. Ännu en dag är till ända.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Jag vill leva la dolce vita, jag vill bada i champagne

 1. Znogge skriver:

  Två bra dagar får man väl säga även om det blev ganska så rörigt där med parkeringen. Goda råd är inte alltid goda. Skönt att slippa ogräset ett tag i alla fall!

  Kram och god fredag!

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt att slippa ogräset ett par dagar och göra något trevligare. Vädret är verkligen växlande just nu och inte mycket att lite på. Annars låter det som om du har haft ett par bra dagar tillsammans med H.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Just nu är det lite kyligt, men solen kämpar tappert bakom molnen. Idag får det bli en dust med ogräset igen.
   Ha en fin fredag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *