Laddningen går för sakta och försvinner för snabbt

Ännu en dag som bara fick rulla iväg. Men jag behöver vila. Vila. Vila. Kan inte minnas att jag känt mig så uppgiven tidigare, totalt utan arbetslust. Jag vet att jag måste jobba de pass jag är kontrakterad för. Men jag vill inte. Vill inte. Vill inte. Bara tanken tömmer mig på energi.

Hur som helst så hade jag en fin morgon med morgonkaffe och lite frukost. Eftersom jag inte hade något bröd kvar åt jag sill och potatis. Något som jag förresten upprepade senare som lunch.

Idag stod de blå blommorna på humlornas matsedel. Det var stor aktivitet runt matbordet.

Mellan 11 och 12 på lördagar har föreningens expedition öppet. Promenerade bort dit och hämtade min faktura. När jag kom tillbaka swishade jag direkt så jag inte skulle missa deadline. Den var visserligen inte förrän sista augusti, men ju längre fram det ligger desto större risk att jag glömmer.

Det var varmt ute, för varmt, och jag gick in och la mig på sängen. Försökte lyssna på Sussie Erikssons sommarprogram, men var tvungen att ta en paus. Maken till tråkig människa!

När det mulnat på bestämde jag mig för att åka och köpa lite bröd och annat nödvändigt. En ny tandborste kunde ju vara något att fira lördagen med. Den gamla var lite ”lurvig”.

Åkte vid 17-tiden. Man stänger affärerna i Tyresö Centrum, utom ICA och Stora Coop, klockan 17:00 på lördagar och söndagar. Fördelen med att komma dit efteråt är att det är väldigt få människor. Ingen trängsel alls.

Hade ingen lista, men det gick bra ändå. Köpte bröd, ost, korv och så den där tandborsten. Köpte lite annat också, men allt behöver ju inte vara offentligt. 🙂

Visst hittade jag väl en fin borste för bissingarna? Med en liten fågel. Köpte tandcrème också, men jag har kvar fortfarande i gamla tuben. Men förbrukningsartiklar går alltid åt med tiden.

Väl hemma kunde jag konstatera att det nog inte skulle bli något åskregn som väderappen påstått.

Himlen var huvudsakligen blå och det var varmt, men inte för varmt. Absolut en perfekt utekväll.

Började med ett par glas ”bubbel”. Den här sockerfria läsken kan verkligen konkurrera med vilken cava som helst. Rekommenderas varmt som alkoholfritt alternativ istället för cider.

Bar ut elgrillen och grillade ett par korvar. Elgrill är verkligen bra när man ska grilla i liten skala. Blir varm direkt och när man stänger av tar det nästan ingen tid alls innan den är kall igen. Hade gjort den ren och burit in igen och satt med en kopp kaffe när det började regna. Det visade sig bara komma en mindre mängd regnstänk, men då hade jag redan gått in och avstod för att utmana ödet med att sätta mig ute igen.

Pratade med min vän röntgenläkaren i telefon om mina tomatplantor. En har dött och en verkar må dåligt och kommer nog inte att klara sig. Vi får se. Jag hoppas i alla fall att den med kart klarar sig och att de kan utvecklas och bli röda. Förra året hade jag tur med all thugotre plantorna. I år var de bara sex stycken och nu verkar det snart bara vara fyra. Men jag har fortfarande en del tomater kvar i frysen från förra året. De funkar bra att ha i grytor, men går ju förstås inte att tina och skiva upp.

Ska avsluta kvällen med att titta på Muren på playTV. Sedan ska jag försöka sova tidigt och försöka, ja just försöka, gå upp tidigt imorgon.

*Det står ofta på min mobil att laddningen går långsamt. Detta eftersom jag samtidigt använder den och det går åt i stort sett lika mycket som den laddar eller mer. Precis så känner jag mig.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Laddningen går för sakta och försvinner för snabbt

 1. znogge skriver:

  Det var en bra liknelse får man väl säga. Nu är det bara att bita ihop och arbeta passen du är kontrakterad för. Sedan vet jag ju att du tänker annorlunda inför nästa sommar.

  Vi såg också Muren och det gick väl sådär. Det är inte många som riven den men jag tyckte att kvällens frågor var svåra.

  Kram och god natt för i dag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det var svåra frågor. Kunde en hel del av dem, men det gäller ju att vara snabb också och det är jag nog inte.

   Kram och godnatt!

 2. Ingrid skriver:

  En sån där elgrill kanske man skulle skaffa. Jag gillar ju grillat, men det blir aldrig av och min klotgrill lämnade jag tillbaka till Stenstugu när jag blev ensam.
  Hoppas att du fick sova gott och får en vilsam och skön söndag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *