Varm söndag

Redan vid 8-tiden var jag uppe och drack morgonkaffe ute. Det var varmt redan då och jag insåg att det där med att jobba i trädgården var lika bra att glömma. Det var alldeles för varmt.

Efter ett antal koppar kaffe och lite frukost gick jag iväg med sopor. Det var bara en liten påse, men i värmen vill jag inte ha avfall inomhus.

På vägen tillbaka fick jag syn på den här skylten. Tyckte direkt att den såg märklig ut och och i efterhand har jag kollat på hus bokstaven S kan se ut. Men alla varianter har en övre krok åt höger. Alltså står det att man ska köra Jakta. Kan det betyda att man ska köra extra fort tro… 😉 Förstår inte riktigt hur den som skrev tänkte…

När jag var tillbaka i stugan åt jag lite yoghurt med granola. Gott, men säkert inte så nyttigt.

Bestämde mig för att göra en kortare utflykt och promenera lite vid Tyresö slott och kyrka. Det är fint där och inte så speciellt långt bort.

Började med en fika på Pilgrimscentrum. Man skulle precis ha en andakt, men det var kort tid tills man skulle stänga och jag ville hinna dricka mitt kaffe så jag gick ut och satte mig istället.

Tyresö kyrka från sidan

Tyresö slott

Gick ner till handelsträdgården och tittade runt lite. Hade hoppas på att träffa Aslan och Caspian, men de var ute på egna äventyr. Jag frågade efter dem och fick veta att de nog fanns någonstans där ute.

Det var avkopplande och skönt att gå runt lite i grönskan. Men sedan återvände jag hem för att dricka kaffe och äta ett par mackor på Hönökaka.

Satt ute och det hann bli lite svalare ute molnen kom. Men de lättade sedan och åter sköljde värmen över mig. Orkar inte vara varken ute eller inne…. Suck!

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Varm söndag

 1. znogge skriver:

  Bortsett från värmen så lät det som en bra och avkopplande dag!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  En så trevlig söndag det blev. Jag funderade på vilka de där var, Aslan och Caspian, men det löste sig..
  Hoppas att du har en Glad måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är två katter som bor med ägaren till handelsträdgården.Träffade Caspian förra sommaren. De är bröder har jag för mig.
   Tack, har en mycket bra och glad måndag. Hoppas du också har det.
   Kram

 3. Pingback: Regnig söndag | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *