Regnig söndag

Vaknade efter så där nio timmars sömn och gick upp och gjorde kaffe. Satte mig ute och drack det. Åt ett par mackor också. De var mulet, men man kunde ana en sol bakom molnen.

Gjorde en sväng på området. Hade sopor, matkompost och återvinning. Jag fick vänta en stund innan jag kunde lämna återvinning. För vem vill ha en container i huvudet…

Minns ni förresten när jag skrev om den märkligt felstavade skylten? Nu hade visst någon annan också reagerat. Eller så hade den som skrivit skylten förstått att det var något fel.

På vägen tillbaka började det regna. Jag gick in en stund när jag kom tillbaka. Men senare gick jag ut och jobbade med ogräsrensning trots att det regnade. Men när regnet blev alltför ihärdigt gick jag in.

Pluggade lite, lyssnade på ljudbok och fikade. För vad ska en stackars flicka göra när regnet öser ner…

Ostkaka med salmbärssylt och en kopp kaffe. Gott! Hade nog egentligen tänkt göra saffranspannkaka och ha sylten till. Men det går ju att köpa ny sylt. Även om den är lite svår att få tag på här på fastlandet.

Inte för att det var kallt, men regnet gör att det blir fuktigt, passade jag på att elda lite. Måste ju använda min vedspis med tanke på hur mycket jag investerat i ny skorsten och annat som behövdes för att få eldningstillstånd.

Pratade med frudin i telefon. Ville ha lite kontaktuppgifter och naturligtvis även prata med henne om rashöns.

Vädret fortsatte att vara dåligt så jag satt ombytt till nattkläder redan klockan 19. Inte för att jag tänkte sova redan då, men det kändes verkligen som att dagen var slut.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Regnig söndag

 1. znogge skriver:

  I dag har vädret varit sämre än någonsin så jag är snudd på imponerad av att vi fick till en långpromenad på sex kilometer utan att bli dyngsura. Just nu är det rena höststormen och känslan av sköna augustikvällar är så långt borta. I skrivande stund hade jag gärna haft en kamin att elda i.

  Önskar en god söndagskväll nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Just nu både regnar det och åskar. Riktigt otäckt faktiskt. Blåser gör det också.
   Ja, det är mysigt att kunna elda lite när det är höstrusk ute.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Då har vi haft liknande väder och det känns som höst och det är lite för tidigt tycker jag.
  Vi har inte fått så mycket i mm, men det har varit blött hela dagen i alla fall.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *