Nej Hasse, nu vill jag göra slut

Han har stalkat mig nästan hela sommaren. Var jag än varit så har han, eller hans bröder, också varit där. Denna regniga sommar. Efter midsommar nästan inte en dag utan regn.

Vaknade tidigt, utan tillräckligt med sömn. Ute regnade det. Sedan dök solen upp och jag kände lite hopp. Plötsligt öste regnet ner igen.

Gjorde en kopp kaffe av det sista vattnet jag hade inne och ett par kex med ost. Lyssnade på ljudbok och hoppades somna om och få de där sömntimmarna som fattades.
Somnade inte om…

Lyssnade på ljudbok, blev klar med Lånaren av Camilla Grebe och Carl-David Pärson. Även om den är helt och hållet fiktiv tangerade den lite mitt intresseämne, parallella världar. En bok jag inte kunde stänga av förrän den var slut.

Ringde  några telefonsamtal och bytte sedan lakan. Borstade tänderna och klädde mig. Sedan åkte jag hemhem för att fixa håret och tvätta.

Hann börja städa lite, men egentligen så hann jag inte så mycket som jag kanske önskat. På vägen tillbaka åkte jag via Bromma Blocks och köpte lite av varje. Spännande ostar, bröd, sushi och några andra saker.

När jag kom hem till stugan var det mörkt, augustimörkt, och jag gick försiktigt från parkeringen med tre kassar och min handväska. En stor kasse ren tvätt, en mindre med några saker hemifrån och en kasse med det jag köpt.

Satte mig med en spännande ljudbok, alkoholfri öl och sushin. Ute var det lugnt och jag hoppas jag får sova ifred inatt. Förra natten bråkade Hasse med sitt dundrande och blixtrande.

 

* Av någon anledning har Meteorologisk institutt, den norska motsvarigheten till SMHI, döpt det pågående ovädret till Hans. Men hela sommaren har i alla fall jag hemsökts av hans småbröder.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Nej Hasse, nu vill jag göra slut

 1. Ingrid skriver:

  Jag har just läst Lånaren och precis när jag höll på med den började jag se Jordskott på SvtPlay. Det blev nästan i mesta laget, men visst är boken bra!
  Jag har också tröttna på Hasse och i dag lär han visst ska ställa till det riktigt här på ön.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Hasse och hans släktingar är jag rejält trött på kan jag säga. I dag har vi sluppit regnet men som det blåser. Vädret denna sommar har varit speciellt och hos oss har det handlat mycket om att parera skurarna om man ville vara ute.

  Kram och god tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *