Fjorgyn våldgästar mig

Regn hela natten och ösregn när jag vaknade. Vått ute och fuktigt inne. Den här sommaren har varit en besvikelse.

Först kaffe och ett wienerbröd. Sedan mer kaffe och två mackor med ost. Därefter tandborstning och kläder på.

Det regnade på mig när jag gick till parkeringen. Hade en bokad tid på banken i Farsta. Skulle bara spärra ett kort och beställa ett nytt, men eftersom mitt bankid slutade fungera under pågående samtal efter att skärmen spruckit så gick det inte att göra på telefon. Inte kan man slinka in lite random tid heller för de tar bara emot på förbeställda besök. Tänk vad bra de var på den tiden när man ringde sin bank och den som svarade visste precis vem man var och varje ärende kunde lösas snabbt och problemfritt. Det var tider det!

Det tog mindre än 5 minuter att fixa mitt ärende och sedan gick jag en sväng inne i centrum. Måste erkänna att jag tänkte på det som hände på torget utanför T-banan för inte så länge sedan. Farsta och Sätra verkar vara de farligaste platserna att vara på just nu.

Åkte hem till stugan, stannade till på vägen och hämtade beställda varor, och när jag kom hem gjorde jag kaffe. Satte igång och eldade. Det är så fuktigt att till och med kläderna känns våta.

På eftermiddagen gav jag mig av mot Södertälje. Jag skulle hjälpa min bror med en sak. När jag var där ringde grannen och ville prata med mig. Han kom sedan och drack kaffe med oss. När han gick var jag helt slut i huvudet och hade skavsår in öronen. Jag vet inte omm han fått någon diagnos, men han har absolut adhd. Jag har ju växt upp med honom och han är inte tyst en endast minut. Då ska man ändå ha i åtanke att han lugnat ner sig  på äldre dar.

När jag kom hem till stugan satte jag eld i spisen igen och åt ost och kex till middag. Tittade på ett avsnitt Ett fall för Vera och sedan var det läggdags. Lyssnade på ljudbok tills jag somnade.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fjorgyn våldgästar mig

 1. znogge skriver:

  Denna sommar har verkligen varit en besvikelse vädermässigt och Hans kändes som droppen som fick bägaren att rinna över. Tyvärr är det bara att göra det bästa av situationen men ibland är det inte helt lätt när hela ledigheten regnar bort.
  Skönt att du fick uträttat ditt ärende snabbt.

  Önskar en sen god kväll nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Den där regn- och blåstgudinnan härjar utanför fönstret. Men hennes son Tor verkar hålla sig borta, i alla fall än så länge.
   Sov gott!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Vädret är verkligen under all kritik just nu. Augusti brukar vara en fin månad här på Gotland, men inte i år, inte än så länge i alla fall. Jag tycker att både Hans och Fjorgyn kan dra vidare och ge oss lite sol och värme igen.
  Hon är lite knarrig Vera, men det är en rätt mysig serie i alla fall.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *