Dagens Jetpackfråga – Dyraste maten

Idag ställer Jetpack frågan Vad är det dyraste du någonsin har betalat för en måltid? Var det värt det?

Det var 2009 och en av mina vänner skulle fylla 50 år. Hon ville att vi i tjejgänget skulle åka till Paris och äta middag på den Michelinklassade restaurangen ovanför benen på Eiffeltornet.

Bortsett från att jag köpt en dyr klänning, nya skor och själva resan så kostade deras avsmakningsmeny drygt 3000 kronor i svenska pengar och till det delade vi på en flaska vin, en vanlig Jacobs Creek, för drygt 1500 i svenska kronor.

Maten var delikat, man bar in den ena smårätten efter den andra och passade upp oss som om vi var celebriteter. Behövde man gå på damrummet följde de med till dörren och stod sedan i givakt tills man kom ut och eskorterade sedan tillbaka till bordet.

När jag kom hem till Sverige började jag ett nytt jobb, i Enköping. På lunchrasten åt jag havregrynsgröt. Varje dag. En hel månad tills nästa lön kom.
När jag sedan började äta vanlig mat igen berättade mina arbetskamrater att det undrat och kommit fram till att jag nog höll något slags diet. De hade inte ens snuddat vid tanken på att mitt grötätande hade med ekonomi att göra. Jag berättade för dem om min middag i Eiffeltornet.

Ja, det var en once in a life upplevelse. Värt varje krona och en månads grötdiet.

Det här inlägget postades i Jetpackfrågor, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dagens Jetpackfråga – Dyraste maten

  1. Znogge skriver:

    Även om det kostade så förstår jag att det var en upplevelse värd att minnas och då var det lätt att äta gröt en månad därefter. Once in a lifetime liksom.
    Det dyraste Husse och jag har ätit var när vi avnjöt afternoon tea på hotell Burj Al Arab i Dubai. Det kostade! Servicen var dock utmärkt och allt som serverades mycket gott. När vi var klara fick vi med oss en fin ask som innehöll exklusiv choklad samt en vacker penna med hotellets namn på. Så uppassade vi blev och vilken miljö!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *