En dag på stan

Hade fri sovning och vaknade av att det regnade rejält. Vände på mig och somnade om så där kanske en halvtimme. Då sken solen. Sedan gjorde de upp om herraväldet och det blev mulet men uppehåll. Jag hoppades på att det skulle fortsätta så. Jag skulle in till stan.

Tog det lugnt och åt frukost i lugn och ro. Klädde mig och borstade tänderna. Sedan gick jag mot T-banan. Innan jag kom iväg hann det både regna och sola upp igen.

Åkte in till Rådmansgatan och när jag kom ut från T-banan regnade det igen. Så där höll det för övrigt på hela tiden, regnade och var uppehåll om vartannat.

Skyndade genom regnet  till vaccinationsstället där jag brukar gå. Vi gick noga igenom vad jag skulle ha och sedan fick jag tre sprutor (påfyllning japansk encefalit, påfyllning rabies och påfyllning hepatit A) och två orala vacciner (kolera och salmonella tyfus) att ta med hem och ett recept på malariatabletter. Det gick på runt 4700 kronor, men då är inte malariamedicinen inräknad för den ska tas ut på apoteket.

Promenerade sedan in mot Kungsgatan. Hade funderingar på att leta efter en Vapiano, men kom på andra tankar när jag gick förbi Pinchos på Norrlandsgatan. De hade öppet, brukar ju inte öppna förrän 16. Men jag fick veta att de under sommaren öppnat redan klockan 12. Jag älskar Pinchos och blev jätteglad.

Man får alltid popcorn att ta med till bordet. Sedan beställer man via en app i mobilen. Jag beställde ett glas rött först och sedan tre olika smårätter.

Från vänster: Plankstek à la pinchos, Beef taco och Tostada. Hann med ytterligare ett glas rött och sedan kaffe och Churros med chokladsås att doppa dem i.

När jag ätit klart betalade jag och gick sedan Norrlandsgatan fram till Mäster Samuelsgatan där jag tog till vänster och ner till Happy Socks.

Köpte fyra par strumpor, jag är förtjust i deras olika trevliga mönster, och gick sedan upp till Akademibokhandlen som ligger längre upp på samma gata. Gick runt ett varv och hittade en bok jag ville ha. Outlander kitchen. De är en kokbok med anknytning till Diana Gabaldons böcker.

Tog sedan en sväng i Gallerian på Hamngatan och där köpte jag två T-shirt. Men sedan fick det vara nog. Eller nästan nog, för jag fyllde på mitt SL-kort med 4 enkelbiljetter. Därefter åkte jag hem till stugan. Helt utmattad av att vara bland så mycket folk.

Väl hemma vilade jag en stund, tog en av kapslarna mot Salmonella-tyfus och satte sedan alarmet för att veta när det var fritt fram att äta/dricka igen. Jag längtade efter kaffe. Det är tre kapslar som ska tas varannan dag.

Pratade med B-M B i telefon och planerade för ett besök hos henne på Utö nästa vecka. Lite om båttider och vad jag ska ha med mig. Men vi ska göra en sista check på måndag kväll.

Lyssnade lite på ljudbok och tittade sedan på nyaste avsnittet Hudson & Rex. Till sist blev det dags att tillåta mig kaffe igen. Vattnet räckte precis till en kopp. Men jag gick ändå ut och fyllde på vattenkokare. Vill helst slippa gå ut och hämta vatten när det är mörkt.

Gick och la mig rätt tidigt. Imorgon blir en ny, lång dag. Eller som Scarlet O’Hara sa: ”After all, tomorrow is another day”.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på En dag på stan

 1. znogge skriver:

  Vilken bra dag på stan det blev och mycket hann du med. Att vaccinera sig är inte billigt men ack så viktigt. Så mysigt med och god lunch, gott i glaset och en avslutande efterrätt.
  Vår son jobbar på Happy Socks kontor så vi har några strumpor därifrån ja. Kul och färgglada strumpor att bli glad av 😀
  Vi tittar ofta på ”Hudson & Rex” som jag tycker är en småtrevlig serie.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Vilken härlig dag på stan och mycket hann du med att få uträttat. På Rådmansgatan bodde min syster Kerstin innan de flyttade till Lidingö, så kvarteren där är jag välbekant med.
  Nu är det ett tag sedan jag var i Stockholm, men jag blir alltid så förvånad över att det är så mycket folk överallt. Här kan man gå genom samhället utan att se en enda människa.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *