Tre lediga dagar – Dag 3

Alarmet väckte mig vid 6-tiden och jag snoozade några gånger innan jag gick upp och gjorde kaffe. Redan då kände jag att jag var på väg ner i stressnivå, men sedan kom det över mig att jag börjar jobba igen imorgon och då steg nivån brant.

Anledningen till att jag inte hade fri sovning var att jag bestämt att följa med på dagens onsdagsvandring.

Drack kaffe och åt en macka. Hade givit mig själv tillåtelse att sitta ner till klockan 8:00 och sedan ta tag i dagen. Hade några ärenden innan jag skulle iväg.

Drog på mig mina ”trädgårdsbyxor” och gick sedan med sopor och återvinning, till toa och hämtade sedan min termos och mina vandringskängor i bilen.

Bytte om och fixade matsäck. Gick till T-banan och åkte till Björkhagen för att vara med på dagens vandring med Stockholms vandrareförening.

När jag kom tillbaka hem satte jag mig vid datorn. Skrev och drack kaffe. Vilade lite innan jag skulle åka hemhem och hämta saker inför min nästa jobbperiod.

Åkte hemhem helt utan problem, det var ingen köbildnig någonstans och trafiken flöt i jämn takt.

Jag började med att ta ett bad och tvätta håret. Men före det skickade jag ett sms till den där mannen jag berättade om. Men jag har inte fått något svar. Ville bara veta om han kommit hem tryggt. Eftersom han varit vandringsledare fanns hans telefonnummer i ett utskick jag hade på bordet i mitt vardagsrum hemmahemma.

Plockade ihop en massa saker efter listan jag skrivit och hämtade sedan bilen och körde in på gården. Packade in kassarna och åkte till Bromma Blocks. Köpte en blomma jag behöver imorgon och sushi. Tre varor alltså. Gissa om jag fick avstämning? Det får jag i stort sett alltid när jag har ett litet antal varor.

Åkte hem till stugan och bar n sakerna och parkerade sedan. Tittade på senaste avsnittet av Hudson & Rex. Medan jag tittade åt jag.

Sushi är dyrt, men jag ska jobba och äta hemlagade matlådor den kommande veckan så jag tycker jag kan kosta på mig något extra.

Gjorde färssås av Corn jag hade i frysen hemmahemma. Vill försöka tömma den frysen, som är extremt liten. Borde väl försöka tömma frysen här också, men det finns inte så mycket mat här. Mest äpplen, rabarber, grönkål och liknande.

Pastan kokar jag på plats i Södra Ljunga, ska ha ett antal matlådor med mig. Så mycket släpande och okokt pasta väger mindre än kokt.

Ännu en dag har gått. Mina lediga dagar är slut. Fort gick de och inte hann jag speciellt mycket. Men det kommer fler dagar…

Från dagens vandring i Nackareservatet. Så vacker! Någon som vet vad den heter?

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Tre lediga dagar – Dag 3

 1. Ingrid skriver:

  Jag har också sett ett avsnitt av Hudson och Rex i kväll.
  Blomman kände jag inte igen, men frågade google och fick svaret hampdån och det ser ut att stämma!
  Jag tycker att du har hunnit med en hel del på dina tre lediga dagar.
  Hoppas det blir ett drägligt arbetspass nu!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det ser ut att stämma. Ser också att den räknas som ett ovälkommet ogräs. Jag som tyckte den var så vacker.
   Kram

   • Lena Johansson skriver:

    Ja, det är hampdån. När jag var liten plockade vi av själva blomman och sög på den smala ”halsen”. Det smakade sött och gott.

    • Kraka skriver:

     Det har jag inga planer på göra, föredrar andra sötsaker. Men den är vacker tycker jag. Trots att den är ett ogräs. Jag hittade de här vid Hellasgården.

 2. Znogge skriver:

  Det blev en bra dag får man väl säga. Ibland får man unna sig lite extra tycker jag. Så omtänksamt av dig att skicka ett sms till mannen. Hoppas verkligen att han kom hem som han skulle.

  Kram och god torsdag!

  • Kraka skriver:

   Ja, jag är nöjd med min dag. Visst får man unna sig lite extra ibland.
   Tyvärr har jag inte fått något svar från mannen, jag hoppas verkligen att han kom hem och om inte att någon såg till att han kom till sjukhus. Jag tänkte litte så att på bussen borde väl i alla fall busschauffören kunnat se till att ha fick hjälp vid behov. Men att lämna honom ensam att ta hand om sig i skogen var uteslutet. Jag vet att han bor ensam, men inget om ifall han har någon tidigare familj/barn. Jag tror att det är två gånger jag varit på vandring med honom och känner honom inte så väl. Men jag vet att hans ensamboende för att han mår psykiskt dåligt efter att han gått i pension. En ensam människa helt enkelt.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *