Dagens Jetpackfråga – Mat till tröst

Idag ställer Jetpack frågan Vilken är den bästa tröstmaten?

Jag tillhör inte dem som tröstäter. Det är nog snarare så att jag äter något extra gott när jag vill fira eller, uttryckt med ett av tidens modeord, unna mig.

Något som verkligen är bra att äta om man är ledsen är choklad. Det finns vetenskap bakom det påståendet och har gjorts flera studier.
Choklad innehåller dels antioxidanter, flavonoider, men framför allt är det ämnet fenetylamin, ett centralstimulantia, som är antidepressivt. Just den variant av fenetylamin som finns i choklad är inte narkotikaklassat medan andra varianter är det. Så kanske ska vi förutom ett äpple om dagen, för att hålla doktorn borta, äta en chokladkaka varje dag.

Det här inlägget postades i Jetpackfrågor, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dagens Jetpackfråga – Mat till tröst

 1. znogge skriver:

  Tröstäter gör jag inte heller utan äter hellre för att fira.
  Choklad är en av mina passioner kan jag säga!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag tycker inte heller att jag tröstäter, men jag firar gärna med något gott att äta och dricka.
  Choklad är jag egentligen inte så mycket för och köper bara i undantagsfall någon chokladkaka. Förr var Alladin en favorit, men sedan de tog bort ”körsbär i likör” och ”trillingnöt” och ersatte dem med konstigt smakande bitar, avstår jag gärna från den. Om jag äter choklad ska det var mörk sådan. Mjölkchoklad smakar bara jolmigt.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Mörk choklad innehåller mer av de nyttiga ämnena. Jag är förtjust i choklad, men något dagligt intag är inte aktuellt.

   Sov gott!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *