Vad som fanns mellan tre och fyra

Började med att stanna kvar på avdelningen i nästan två timmar efter jobbet. Jag hade inte bråttom och bjöds in att äta frukost med dagpersonalen. Har ett väldigt begränsat socialt liv här och passade på att prata lite privat, alltså inte arbetsrelaterat, med arbetskamraterna. Även om jag känner förhållandevis många i Småland så känner jag ingen i Ljungby. Både Växjö och Jönköping bjöd på många tillfällen till umgänge och berikande fritid. Här är jag helt på egen hand och fot. Tur för mig att jag är en introvert person som hämtar energi från mitt inre, i tystnaden och i självsamhet.

När jag kom hem till mitt rum tänkte jag först att jag inte skulle sova så länge, kanske till 15-tiden. Som längst. Men jag var betydligt tröttare än föreställt mig. Hade precis vaknat när det dundrade in ett äldre par i rummet bredvid. Då kändes det som att det nog var dags att gå upp, vid 16:30-tiden.

Gick ner till köket och gjorde kaffe och  knäckemackor. Sedan kom en barnfamilj och ungarna sprang runt och skrek högljutt och det kändes som att jag skulle få hörselskador om jag inte gick upp på mitt rum. Ni vet väl förresten att just gruppen unga kvinnor i pedagogiska yrken är den grupp där hörselnedsättning och behov av hörselhjälpmedel ökar snabbast. Det är en skadligt bullersam miljö att jobba med barn som är högljudda. Det fick jag lära mig på en föreläsning som Hörselskadades riksförbund höll för några år sedan.

På rummet var det, om inte tyst, så i alla fall inga gälla barnröster. Däremot var paret i rummet bredvid störande. Troligen hörde de lite illa och pratade extremt högt. Jag hörde varje ord de sa. Väggarna är tunna, det är ju en gammal byggnad.

Ute såg det ut som vilken höstdag som helst i slutet av september eller oktober. Minus gula och röda löv. För grönt är det i alla fall i ruskvädret. Men fruktansvärt kallt. Var det inte vi som skulle få en extremhet sommar… Vad är det för fel på lagom? 🙂

Funderade mycket på vad jag skulle göra min lediga eftermiddag och kväll. Gå ut kändes inte så meningsfullt och Ljungby är inte direkt en stad som bjuder på något avancerat nöjesliv. I alla fall inget som passar mig.

Började med att se en podd på youtube. Det är en ruskig händelse. Hörde om den när jag jobbade i Jönköping, det var någon av personalen som kände dem eller möjligen kände någon som kände dem.
Lyssnar inte klart, men läser en del om fallet och börjar lyssna på en annan podd där samma person berättar om sin uppväxt. Tar en paus från detta och tittar istället på G W Persson om Fallet Tove. Men sedan har jag fått nog av verkligheten och bestämmer mig för att provtitta på Reyka – Brottsprofilerare. Under tiden jag tittar på playTV äter jag middag, hade en extra matlåda för ändamålet. Men innan dess kollar jag på pizzor och inser att de i nuläget, med inplanerade stora kostnader, inte passar min ekonomi. Det är väldigt mycket pengar att ge 130 kronor för en pizza när man faktiskt redan har mat, bra och hemlagad mat.

Det var skönt att ha en arbetsfri natt, tid att ta det lugnt och slippa åka iväg. Samtidigt så blir det fel i rytmen med bara en natt när dagen gått åt till att sova. Men, som sagt, det var skönt att ha ledig tid på vandrarhemmet. Jag har i princip aldrig svårt att fylla min tid. Den rinner som sand mellan fingrarna.

Hade fri sovning på måndagsmorgonen och åt sedan frukost. Pysslade med ditten och datten under dagen och till sist blev det dags att åter åka till jobbet för de kommande tre nätterna.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vad som fanns mellan tre och fyra

 1. znogge skriver:

  Det var väl alldeles perfekt att stanna kvar på frukost och få lite social samvaro på köpet. Kan tänka mig att Ljungby inte är någon nöjesmetropol direkt med du verkar inte ha några problem med att sysselsätta dig.
  Jag blir inte helt förvånad när jag hör om hörselproblematiken i vissa yrken. Jag har alltid haft tyst och arbetsro på mina lektioner men vet hur det kunde vara på fritids…
  Apropå ljud så är det viktigt att visa hänsyn när man bor på vandrarhem och liknande. Borde vara en självklarhet…

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så trevligt att avsluta passet med frukost tillsammans med arbetskamraterna.
  Jag kan inte komma ihåg att mina barn skrek som många av dagens barn gör, men förmodligen har jag glömt det och förskönar deras uppförande. Men många barn skriker verkligen helt ohämmat!
  Hoppas jobbet flyter på och är uthärdligt!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Nej, barn (och även vuxna) skrek inte på det viset när våra barn växte upp. Ljudnivån har ökat något enormt och hänsyn är inte ett ord som ens existerar.
   Satt nyss i matsalen och åt något slags frukost. In kommer en dansk familj med tre barn och lika många vuxna. De lät som minst ett tjugotal personer och jag blev tvungen att ta med mitt fika upp på rummet. Jag förstår verkligen inte varför man måste prata i samma ljudstyrka som om man satt på ett fotbollsstadium. Jag är inte extra känslig, men någon måtta måste det ju vara.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *